Pauline & Thelma

14 februari 2022

Utsökta linjer och sofistikerad lekfullhet. Pauline Deltours fåtölj Pauline och ljudabsorbent Thelma, designad för Offecct Sverige, präglas av sina omsorgsfulla detaljer och skräddade elegans.

offecct.jpg
Bild: Offecct. Foto: Björn Ceder

- Pauline Deltours produkter har alltid en omedelbar enkelhet som vid närmare iakttagelse avslöjar en knivskarp precision och finess, säger Tobias Strålman, design lead på Offecct.

Våra kontor och sätt att arbeta har förändrats, mot ökad flexibilitet och fler men mindre ytor för fysiska och digitala möten. Fåtöljen Pauline och ljudabsorbenten Thelma är designade för att användas i sådana mjuka, anpassningsbara arbetsmiljöer – och kommer också med smarta accessoarer som krok och skrivplatta.

Den stora kvaliteten i alla Pauline Deltours produkter är den geniala enkelheten som alltid bygger på utsökta och noggrant utformade detaljer.

- Den stora kvaliteten i alla Pauline Deltours produkter är den geniala enkelheten som alltid bygger på utsökta och noggrant utformade detaljer. I fåtöljen finns små förskjutningar i proportioner, överraskande linjer och briljanta funktionslösningar som skapar en självklar elegans, säger Tobias Strålman.

Ljudabsorbenten Thelma är döpt efter Pauline Deltours yngsta dotter och namnet sägs betyda ”gudomligt skydd”.

- Den har en stiliserad enkelhet med tyger som ligger omlott och skapar ett skräddat och elegant uttryck. Samtidigt slås jag av den lätta lekfullhet som ljudabsorbenten utstrålar, den känns medveten och urban men samtidigt avslappnad och osökt, säger Tobias Strålman.

Under arbetet med fåtöljen Pauline och ljudabsorbenten Thelma avled Pauline Deltour oväntat och tragiskt. Tobias Strålman säger att han är tacksam både för det fina samarbetet med designern och att arbetet har kunnat fortsätta med hjälp från Pauline Deltours familj, vänner och kollegor.

- Pauline var en varm och ödmjuk person som var inspirerande att arbeta med och enkel att tycka om. Den finaste hyllning vi kan ge är slutföra projektet med hennes oöverträffade känsla för kvalitet och föra det vidare ut i världen, säger han.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.