Nytt sortiment 2021

10 december 2020

Edsbyn utökar sortimentet med nya produkter i ett fortsatt samarbete med formgivarna Jens Fager och TEA. Kompletteringen av existerande sortiment består av möbler där material och mått är anpassade för de nya behov som har uppstått på marknaden, i form av nya typer av mötesytor, samt ett steg in i en ny kategori; återvinning med miljöstation.

Edsbyn.jpg
Bild: Edsbyn

I höst lanserar Edsbyn tillsammans med formgivaren Jens Fager uppföljaren till ARC Stool, en pall i massiv trä, ARC Chair, en bruksstol även den i massivt trä. ARC Stool, som har sitt ursprung i den nordiska miljön, är inspirerad av Sveriges Nationalmuseums arkitektur. Hela ARC-seriens produkter fungerar väl som egna stilikoner eller som del av en hel lösning. Stolen finns att tillgå i ett brett materialval.

Samarbetet med Jens Fager och TEA har bidragit till att vi nu står redo med ett starkt sortiment inför 2021.

- För mig har komforten alltid varit det viktigaste i denna stol och den skall vara nätt och lätt att flytta runt. Alla kanter och linjer är mjuka och väl omhändertagna. En bruksstol med kärlek. Den har ett basalt och graciöst uttryck som lämpar i miljöer som restaurang, café, universitet, hotell och lunchrummet, säger Jens Fager

- Vi är oerhört stolta och glada att återigen kunna erbjuda marknaden en bruksstol som passar i de flesta miljöer. Sist det begav sig var under 1950 och 1960-talen talet då vi producerade och sålde Fanett-stolen, designad av Ilmari Tapiovaara, cirkeln är sluten, säger Lars Svanström, Produktutvecklingschef Edsbyn.

- En annan nyhet som vi också är stolta över att få presentera är TEA:s nya varianter inom produktfamiljen Piece. Där kommer underlaget för produktutvecklingen bl.a ifrån nya behov kopplat till förflyttningen från kontorslandskap till flera typer av mötesytor, fortsätter Lars Svanström.

Produkter designade av TEA

Piece Light är ett enkelt och stilrent bord med omsorgsfullt utförda detaljer, skapat för att motsvara högt ställda önskemål på form och funktion i offentlig miljö. Piece Light har nätta dimensioner som passar mindre mötesrum och ytor för 4–8 personer. Med ett elegant kopplingsben kan man med lätthet även bilda större bord, med självklara lösningar som tar hand om tekniska funktioner och kablage.

- Med sitt pigga och samtidigt eleganta uttryck ser vi oändliga möjligheter för detta lättplacerade och prisvärda bord för att kunna berika arbetsplatser, skolor, matsalar och andra miljöer, tillägger Thomas Eriksson, grundare och VD TEA.

Piece Wood är ett träbord med rektangulär eller rund bordsskiva, som med sin pondus och premium-känsla berikar produktfamiljen Piece. Formgivningen ger bordet en spänst och en lätthet och har en gedigen konstruktionsmässig finess. Bordet uppfyller alla krav på praktiska funktioner och har diskreta, fina lösningar som tar hand om all önskvärd teknik och dess tillkommande kablage.

- Piece Wood med rund form kommer kunna bli ett lika fint alternativ för en bistro eller matsal som för ett mötesrum, avslutar Thomas.

Utvecklade av Edsbyn

Som en fortsatt utveckling av lösningar för arbetsplatsen finns Edsbyns Access-serie, som är förvaringar där funktion och valmöjlighet står i fokus i ett brett urval av äkta fanér och målade ytor. Serien utökas nu med källsortering kombinerat med förvaring; Access Miljöstation.

- Vi på Edsbyn värnar som så många andra om vår gemensamma miljö samtidigt som vårt fokus ligger på att förse marknaden med produkter som uppfyller behovet. Samarbetet med Jens Fager och TEA har bidragit till att vi nu står redo med ett starkt sortiment inför 2021, avslutar Lars Svanström, Produktutvecklingschef Edsbyn.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.