Nytt kontorshus på Masthuggskajen

22 augusti 2018

Castellum uppför kontorshuset Emigranten Göteborg i anslutning till det stora stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen på Södra Älvstranden. Emigranten Göteborg kommer att ha en uthyrningsbar yta om ca 4 200 kvm och planeras vara klart för inflyttning våren 2020.

Emigranetn_webb.jpg
Bild: Semrén & Månsson

Emigranten Göteborg uppförs intill Castellums anrika byggnad Amerikahuset och kommer att utöka Castellums fastighetsbestånd i Göteborg med toppmoderna kontorslokaler i bästa läge.

 – Vi är glada över att kunna tillföra nya kontorsytor i ett område i centrala Göteborg som står inför en spännande utveckling. Det är stort intresse för Emigranten Göteborg och vi har förhandlingar med flera intressenter, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

Hyresgästerna i Emigranten Göteborg kommer att erbjudas möjlighet att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter verksamhetens behov. Byggnaden kommer att ha stora kvadratiska fönster i princip från golv till tak och alla våningsplan kommer att ha utsikt mot vattnet och hamnen. På taket kommer att finnas en gemensam takterrass med ett utomhuskontor som komplement till arbetsplatserna inomhus.


Emigranten Göteborg kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

Fakta

Adress: Andréegatan/Oskarsgatan 

Uthyrningsbar yta: Ca 4 200 kvm

Lokalstorlek: 365-4 200 kvm

Beräknad inflyttning: Våren 2020

Läs mer om projektet här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.