Nytt kontorshus på Innovatum

24 augusti 2018

Kraftstaden kör nu igång bygget av ett nytt kontorshus, med arbetsnamnet Projekt 103, tillsammans med Serneke. Det nya kontorshuset uppförs på de centrala delarna av Innovatum i Trollhättan och den sammanlagda ytan på 10 400 kvm kommer innehålla både kontor, butiker och restaurang.

I går togs första spadtaget för Innovatums nya kontorshus, ett projekt som är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Innovatum. Ett stort område är nu inhägnat och grävskoporna är klara att köra i gång. Anders Torslid, VD för Kraftstaden Fastigheter, var en av dem som höll i spadarna vid ceremonin samtidigt som en tidskapsel fylldes med saker som ska kunna plockas fram i framtiden.

Det finns plats för mellan 10 och 15 hyresgäster totalt och vi har långt gångna diskussioner med flera


– Det nya kontorsbygget kommer att smälta in och det kommer, precis som de andra byggnaderna som redan finns här, se bra ut bredvid de gamla tegelröda byggnaderna, förklarar Anders Torslid.

Plan 2-7 fylls med kontor och på nedre plan planeras det för både butik och restaurang. Projekt 103 beräknas stå klart för inflyttning i juni 2020, framöver kommer sammanlagt 400 personer att jobba i det nya kontorshuset. 

– Det är redan klart att Försäkringskassan flyttar in. Det finns plats för mellan 10 och 15 hyresgäster totalt och vi har långt gångna diskussioner med flera, säger Anders Torslid.


Parallellt med bygget av Projekt 103 är det mycket annat som händer, och kommer att hända, på Innovatumområdet. Ett litet torg håller på att byggas precis framför Innovatum och 100 nya studentlägenheter planeras längre fram i tiden.

– Innovatum är ett helt fantastiskt område. Det är svårt att tänka sig att det förr var gamla industrilokaler som ingen ville göra något med, säger Anders Torslid. Med Projekt 103 tydliggör vi och förstärker Innovatums centrala del och erbjuder samtidigt fler attraktiva kontorslokaler i de bästa av lägen.

Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande, konstaterar att projektet bidrar till stadens mål att skapa 8 000 nya arbetsplatser till år 2030.

- Med fler arbetsplatser finns det plats för fler invånare att arbeta här vilket rimmar med vårt mål att nå 70 000 invånare till 2030, förklarar han.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.