Nytt kontorshus i science park

5 februari 2018

Byggnationen av Johannebergs Science Park etapp 2 (JSP2) på södra chalmersområdet är i full gång. På samma sätt som HSB skapade ett ”Living Lab” bygger Akademiska Hus nu ett ”Working Lab” där innovationsprojekt ska pågå både under och efter byggnationen. JSP2 blir ett hus på 9 500 kvm som kompletterar de tidigare kontorshusen.

JSP2.jpg
Bild: Tengbom Arkitekter

Chalmersområdet i Johanneberg är sedan länge en kreativ samverkansmiljö för idé- och kunskapsutbyten nära forskning och innovation. Här finns redan i dag drygt 140 små och stora företag. 

Eftersom intresset varit fortsatt stort ska ett nytt kontorshus komplettera det tidigare guldhuset och det svarta huset från etapp 1. JSP2 skapar en sammanhängande samverkansmiljö med tydlig koppling både till Chalmers och till de många företagen i området. JSP2 ska bli ett kontorshus, på drygt 9 500 kvm med fler än 400 arbetsplatser, och en innovationsarena för projekt både under och efter byggperioden. Här vill man tillsammans med partners hitta innovativa metoder och lösningar för bland annat de tre innovationsutmaningar som Akademiska Hus har satt upp för projektet; ”flexibla och digitala lärmiljöer och arbetsplatser”, ”värdeskapande mötesplatser” och ”ett klimatanpassat och resurseffektivt hus med ett lågt CO2-avtryck”.

– JSP2 är den saknade pusselbiten för att skapa en ny entré till södra Chalmers. Här skapar vi en myllrande mötesplats för näringsliv och akademi där experter möter forskare och företag möter studenter, säger Mats Bergh, vd Johanneberg Science Park.

Inflyttning är beräknad till sommaren 2019. 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.