Nytt coworking space

23 januari 2018

Bakom GRO36 står ett team av Jönköpingsbor med en enad vision om en kreativ och dynamisk mötesplats för den digitala generationen. Den nya generationens arbetsplats är aktivitetsbaserad, modern och flexibel till skillnad från ett traditionsenligt kontorshotell där du ofta sitter ensam i ett bås eller mindre rum. Members på GRO36 väljer initialt mellan två modeller, en fast och en flexibel. Under Q2 tittar man även på ett spännande koncept för mindre e-handelsbolag där man samlar kontor, utveckling, lager, studio och logistik under samma tak.

Syftet är att sammanföra nytänkande människor och digitala bolag för att inspirera till fler samarbeten och spontana möten där vertikaler som marketing, programmering, grafisk design, growth-hacking, spelutveckling, foto och filmproduktion diskuteras mellan pingisvarven på det 2 000 kvm stora våningsplanet med kapacitet för 200 personer, beläget ett stenkast från Kinnarps Arena utmed E4:an.

Kreativt och dynamiskt

Bakom konceptet står ett team av Jönköpingsbor med en enad vision om en kreativ och dynamisk mötesplats för den digitala generationen. 

– GRO36 har under 1 års tid formats tillsammans med våra första members och feedbacken från säkert 100 möten och workshops. En lokal med den här typen av områden ger dig snabbt en uppfattning om vad andra håller på med. Det blir enkelt att inleda konversationer, ställa frågor och dela med sig av tankar och erfarenheter. I det mötet finns en underliggande kultur där man uppmuntras att lära av varandra och växa tillsammans, säger Emil Svensson, grundare av webbyrån Briefcave AB och  sko-startupen Footmall Norden AB.

Spännande koncept

Medfinansiär och tillika delägare, Oktay Cimen, med erfarenhet av liknande investeringar och entreprenörskap inom IT-och dokumenthantering tillägger;

– Den här typen av satsningar under rådande digitaliseringsvåg är många inte minst i storstäderna, men en utmärkande del för GRO36 är mjuka värden så som hållbarhet och integration, där ambitionen är att involvera flera instanser i projektet genom att b.la. erbjuda internships med fokus på webbutveckling med mera. Programmering exempelvis, är en av få branscher utan ”språkbarriärer” – något fler bolag borde dra nytta av.

Vidare har stort fokus riktats mot eventdelen, inte minst med tanke på närheten till Elmia, vilket innebär att GRO36 kommer anordna event och föreläsningar av olika karaktär, både för hyresgäster och övriga näringslivet.

– Under Q2 2018 tittar vi även på ett spännande koncept för mindre e-handelsbolag där vi samlar kontor, utveckling, lager, studio och logistik under samma tak – dessutom i kombination med liknande bolagsbyggare att utvecklas tillsammans med, fortsätter Emil.

Alternativ till eget mindre kontor

Traditionella kontor och arbetsplatser blir för varje dag som går allt mer omoderna. Den nya generationens arbetsplats är aktivitetsbaserad, modern och flexibel till skillnad från ett traditionsenligt kontorshotell där du ofta sitter ensam i ett bås eller mindre rum.

Members på GRO36 väljer initialt mellan två modeller, en fast och en flexibel, med priser från 1950 kr/mån där delar som kaffe, möblering och fri parkering är inkluderat. Du har även möjlighet att tillgå skyperum, konferensrum från 2-14 personer och en 60 kvm produktionsstudio med green screens och rundväggar.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.