Nyheter i harmoni

18 februari 2021

Swedese, det svenska design- och hantverksföretaget med lokal tillverkning i Småland och världen som marknad, presenterar våren 2021 en fint sammanhållen kollektion i en jordig färgskala.

Klassiker och nya inredningsdetaljer visas i nya klädslar och färger, komponerat till en helhet av inredningsdesigner Tina Hellberg. Swedeses karaktäristiska träslag tillsammans med jordiga toner från creme till rosa och engelsk röd ger kollektionen ett harmoniskt och väl sammanhållet uttryck. Hantverk, kvalitet och hållbarhet är synonymt med Swedese. Nu uppdateras några av de tidlösa designobjekten med nya materialval och färger.

- Det finns en mängd olika valmöjligheter och inredaren eller arkitekten kan själv alltid välja utförande på en Swedese-möbel. Min uppgift är att inspirera både kunder och säljare med nya utföranden som överraskar, känns rätt i tiden och är estetiskt tilltalande, säger Tina Hellberg, interior designer och konceptutvecklare. 

Kollektion 2021

Avavick

Avavick är en del av kollektionen ”En Ny Samling” som specialritades till Nationalmuseums restaurang, formgiven av Katja Pettersson. Med inspiration från Norrlands översnöade landskap och klassiskt svenskt svepaskhantverk, lanseras nu pallen i obehandlad bok samt i lackad bok i nya färger: beige pink, amber glow, persimmon, afternoon sun samt lemon & crème.

Comma

I serien Comma, bestående av speglar och brickor, har formgivaren Mia Lagerman undersökt cirkelformens möjligheter, där ramen påminner om ett kommatecken vilket ger den ett signifikant uttryck. Samtliga speglar och brickor är tillverkade i böjträ som även det signifikativt för Swedese. Rund Comma spegel och bricka finns nu förutom i svartbetsad ask eller natur även i de nya utförandena av lackad ask i engelsk röd och mjuk vit creme.

Amstelle

Fåtöljen Amstelle, formgiven av Khodi Feiz passar lika bra i offentliga som privata miljöer. Nu finns det möjlighet att välja ben i vitpigmenterad i ek samt ben i cremefärgat stål utöver originalets ben i ek eller ask. De kommer i två olika utföranden på klädslar i olika färger.

Pond

Det omtyckta bordet Pond av Monica Förster, presenteras nu i nya uttryck som visar en utökad lek av det ursprungliga bordets kontraster i material och strukturer. Bordet som passar lika bra som solitär och som del av en större familj, kommer nu med möjlighet att välja flera olika materialval på bordsskiva och ben, som exempelvis bordsskiva av röd ölandssten och svarta ben till, eller bordsskiva i ljusgrå kalksten med svarta ben. Bordsskivan går att få i ölandssten, kalksten, granit eller ask och benen finns i svart, röd, grå samt ljusgrå.

Figur

Det lilla svängda bordet Figur i böjträ, som påminner om små figurer, är formgivet avBjörn Sundelin och ritades ursprungligen till ett studentkafé. Nu finns det förutom i naturfärgad eller svart askfanér även i två specialfärger i beige pink samt lemon & crème i lackad ask.

Laminett

Laminett är lillebror till berömda klassikern Lamino, formgiven av Yngve Ekström. Fåtöljen är nättare, med lägre rygg. Finns nu i oljad valnöt och klädsel Espresso.

Läs mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.