Nya möjligheter på Lyckholms

22 januari 2019

Hus C, det tredje huset på Lyckholms fabriker, byggs just nu. 6 300 kvm kontor skapas och det finns fortfarande 4 000 kvm ledigt i huset längs ån.

De senaste åren har Peab Fastighetsutveckling tagit sig an Lyckholms fabriker i Göteborg och satsar på framtiden. Fastighets AB Bryggeriet, som samägs av Peab och Balder, äger i dag området, men det är Peab som driver utvecklingen. Två kontorshus om sammanlagt 15 000 kvm är redan inflyttade och klara, fyllda med nöjda hyresgäster, och ett tredje hus byggs i detta nu. 


 Just nu har vi ca 4 000 kvm ledig yta med möjlighet till tillträde redan under 2019/2020.


Hus C, med sina sammanlagda 6 300 kvm, ligger alldeles utmed Mölndalsån och kommer få terrasser både utåt ån och inåt gården. Varje våningsplan är 1 200 kvm stort och med två trapphus finns det fina möjligheter att anpassa ytorna.- Vi har nyligen signat de första hyresgästerna i Lyckholms, och några ytor är ute på offert. Just nu har vi ca 4 000 kvm ledig yta med möjlighet till tillträde redan under 2019/2020, berättar Johannes Öberg, Affärsutvecklare, Peab Fastighetsutveckling.

Parallellt med etapp tre smids det ytterligare planer för området, innehållande både gamla och nya ytor. Klart är att de gamla q-märkta röda tegelbyggnaderna ska bevaras och fyllas med nya verksamheter. Inom befintlig detaljplan. Och utåt leden vill Peab, i en sista etapp, bygga ett högt kontorshus om 20-25 våningar.

- Det blir en spännande tid framöver, konstaterar Johannes Öberg. Vi har många kvadratmetrar kvar att utveckla och hoppas kunna börja renovera de befintliga tegelbyggnaderna så snart det tredje huset står klart.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.