Nya kontor i science park

13 februari 2018

Sedan 2012 har Medicon Village Science Park utvecklats i Lund, mitt i stadens forsknings- och innovationscentrum. Just nu byggs ett nytt multihus för framtiden. Den nya huvudbyggnaden kommer att bli en ny entré till området och erbjuder flera olika kontorsalternativ för företag.

Först ut är en ny huvudbyggnad, färdig för inflyttning 2018/19. Det blir ett multihus som bl a kommer att ge plats för cirka 600 experter inom life science. Allt från egenföretagaren och mindre företag med några få medarbetare till större företag som kan hyra delade eller hela våningsplan. Som medlem och hyresgäst blir man också en del av något större och viktigt. 

En ”Members lounge” kommer att finnas en trappa upp och blir en träffpunkt för alla. På samma plan kommer enmansföretagare och små företag att erbjudas arbetsplatser. Här kommer det att finnas både fasta och fria platser.

Flera val för företag

Business-to-businessmiljön präglas av dynamik, rörlighet och gemenskap. Här passar det bra att sitta för CRO- och tjänstebolag och liknande företag som ska bistå andra företag i deras utveckling av produkter och tjänster.

Här kan man sitta i öppna sociala ytor på en fast (fix) eller fri (flex) plats. Det går även att hyra ett eget avskilt kontor – både för en eller några få personer. Vilken lösning man än väljer har man tillgång till konferensrum, kök, städning, med mera. Dessutom en gemensam och social takterrass. Våningsplanen en bit upp i huset är planerade för de något större företagen, cirka 10 till 100 personer, och är på 2 200 kvm. Här styr man själv hur kontoret planeras. Både när det gäller delade våningsplan eller det helt egna. 

Principen för ytans storlek är enkel: man bestämmer hur många arbetsplatser och/eller yta som behövs. Anpassningen till den egna verksamheten gör man själv i samråd med Medicon Village Science Parks eller egna arkitekter. På de delade våningsplanen kommer det också att finnas enklare labb att hyra.

De första hyresgästerna flyttar in i slutet av 2018.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.