Ny vd för Lokalguiden

9 januari 2024

Styrelsen i Lokalguiden Sverige AB har utsett Johan Ahlenius till ny VD för bolaget. Han har tidigare haft framträdande marknads- och försäljningsroller inom OptiGroup, KVD och Bilia.

Johan Ahlenius, ny VD på Lokalguiden.
Johan Ahlenius, ny VD på Lokalguiden.

Johan tillträdde rollen som VD den 1 januari 2024. Tidigare VD Daniel Åberg kommer att kvarstå i bolaget och ansvarar fortsättningsvis för försäljning och affärsutveckling.


– Jag är glad att kunna presentera Johan Ahlenius som ny VD för Lokalguiden. Hans erfarenhet och kompetens är en ideal matchning för det förändringsarbete som vi redan har påbörjat. Lokalguiden har varit en ledande aktör inom fastighetsbranschen i 30 år. Varje vecka besöker 10 000-tals användare vår webbplats för att söka bland hela Sveriges utbud av lediga lokaler. Vi tycker om att beskriva oss som den naturliga länken mellan det lokalsökande företaget och fastighetsägaren, säger bolagets huvudägare Tom Vikström. 


Johan Ahlenius har lång erfarenhet av ledarroller, affärsutveckling och förändringsarbete och har det senaste året verkat som bolagets vice VD. 

Jag är hedrad och entusiastisk över att ta över rollen som VD för Lokalguiden och leda bolaget in i framtiden. Vårt fokus på digital transformation och nära samarbete med våra kunder är avgörande för vår fortsatta framgång, säger Johan Ahlenius


– Jag vill tacka Daniel Åberg för hans sju år som VD och för att han fortsätter i den nya rollen som försäljningsansvarig och affärsutvecklare där han kommer bidra  till bolagets framtida utveckling. Vår strategiska förändring kommer att göra det möjligt för oss att ännu tydligare definiera våra huvudområden som digitalisering samt försäljning och utveckling av våra kärnprodukter, säger Tom Vikström


För mer information vänligen kontakta:

Johan Ahlenius, VD, tel: 0709-256901

Tom Vikström, tel: 0706-066906Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.