Ny etablering stärker Kungsgatan

21 september 2023

Ett hyresavtal har tecknats mellan fastighetsägaren Sigillet Fastighets AB och detaljhandelskedjan Urban Outfitters avseende en butikslokal på Kungsgatan 46 i Göteborg. Lokalen är den före detta biografsalongen Victoria som senast hade Weekday som hyresgäst. Storleken på lokalerna är 1 444 kvm.

Detta är Urban Outfitters första etablering i Göteborg. Urban Outfitters grundades 1970 på University of Pennsylvania, Philadelphia, USA. Idén från början var att sälja begagnade kläder och inredning till studenter vid universitetet. Nu har företaget växt och driver över 200 butiker i USA, Kanada och Europa. Tanken är att erbjuda upplevelserika detaljhandelsmiljöer och en blandning av trendiga dam- och herrkläder samt vintagekläder från olika varumärken. Man erbjuder också heminredning. 


Henrik Nilsson, VD Sigillet Fastighets AB, kommenterar:


- Vi är tacksamma för att Urban Outfitters har valt oss som hyresvärd för sin första etablering i Göteborg och stolta över att få en välkänd och stor internationell aktör inom detaljhandel som hyresgäst. Denna hyresgäst kommer bidra med ett stort mervärde till detaljhandelsutbudet i Göteborgs innerstad, och särskilt Kungsgatan som är ett levande och attraktivt stråk för detaljhandel. Vi ser fram emot att besöka Urban Outfitters butik när de öppnar i höst.


Målsättningen är att butiken ska öppna i slutet av november eller början av december. CBRE har varit rådgivare till Sigillet Fastighets AB i denna förhyrning. 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.