Ny coworkingsatsning i Gävle

17 juni 2020

Coworkingaktören DOSPACE och fastighetsägaren Diös utökar sitt samarbete och planerar för en ny coworkingsatsning under våren 2021. Avsikten är att utöka verksamheten och etablerar 160 nya arbetsplatser i det expansiva Å-huset på Norra Kungsgatan i centrala Gävle.

Bild: Diös Fastigheter
Bild: Diös Fastigheter

DOSPACE har funnits i Gävle sedan februari 2019 och idag delar ett åttiotal företag från olika branscher arbetsplats i coworkingytan på Stortorget. DOSPACE erbjuder medlemskap som passar såväl frilansaren som projektgrupper och hela företag. De nya lokalerna i Å-huset, som får utsikt över både Gävle slott och Gavleån, planeras fyllas med stora och små kontor, loungeytor, mötesrum och drop in-platser.

– Det känns fantastiskt att utöka vårt samarbete med DOSPACE efter bara ett och ett halvt år sedan första etablering här i Gävle. Coworkingytorna får pendlare, distansarbetare och många fler att komma till stadskärnan, vilket gör att de i allra högsta grad bidrar till en levande och inspirerande stad, säger Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös.

– Vi märker att med fler bolag som flyttar in i våra lokaler uppstår fler värdeskapande synergier. Företagsklimatet känns starkt i Gävle vilket gör att vi ser god potential i att växa just här, säger Elin Bogren, platsansvarig, DOSPACE Gävle.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.