Nu blir Inre hamnen verklighet

2 juli 2018

Kommunfullmäktige har nu godkänt detaljplanen för stadsutvecklingsprojektet Inre hamnen i Norrköping.

Visionen för stadsutvecklingsprojektet Inre hamnen är en levande, nytänkande stadsdel vid Motala ström som attraherar med vattennära läge, avkopplande grönska, promenadstråk och spännande arkitektur. Dessutom i direkt anslutning till Norrköpings nya resecentrum med Ostlänken.

Måndagen den 18 juni tog kommunfullmäktige beslut om att godkänna Inre hamnens detaljplan, som beskriver hur området ska bebyggas. Byggstart för gator, kajer och andra offentliga platser beräknas därmed kunna ske under senare delen av 2018 och de första husen kan börja byggas 2020.


– Det känns väldigt bra att kommunfullmäktige godkänt detaljplanen. Nu kan utvecklingen av Sveriges härligaste stadsmiljö fortsätta enligt planerna. Vi vill att Inre hamnen ska bli en stadsdel som alla Norrköpingsbor kan vara stolta över och vilja bo i eller besöka, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande i stadsplaneringsnämnden.

Förutom de cirka 3 000 hyres- och bostadsrätterna kommer Inre hamnen att husera skolor, butiker, restauranger, kaféer och andra besöksmål. Norr om Inre hamnen planeras ett stort parkområde runt Johannisborgs slottsruin, tänkt som en plats för utflykter, motion, friluftsaktiviteter och konserter.

– Nu renas marken inom den första etappen för att förbereda inför byggstarten. I och med kommunfullmäktiges beslut går Inre hamnen in i nästa fas av byggnationen. Tillsammans med beskeden om de fortsatta planerna för Ostlänken utgör Inre hamnen en viktig del av Norrköpings fortsatta utveckling som stad, säger Fredrik Wallin, projektledare för Inre hamnen.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.