NCC kan bygga kontor i Sjöstadshöjden

17 december 2019

Tidigare i höst fick Humlegården direktmarkanvisning i attraktiva Sjöstadshöjden. Nu är det NCC:s tur.

NCC - Sjöstadshöjden.jpg
Foto: Stockholms stad

Stockholms stad har tilldelat en direktmarkanvisning avseende cirka 13 000 kvadratmeter kontor med äganderätt till NCC i det populära och attraktiva stadsutvecklingsprojektet Sjöstadshöjden i Stockholm.

- Vi gillar stadens tydliga ambition om att skapa attraktiva arbetsplatser i söderort och har under en längre tid arbetat intensivt med att föreslå nya platser för kommersiell utveckling i just söderort. Vi ser fram emot att få möjlighet att utveckla den andra etappen med ett attraktivt och hållbart kontorserbjudande i en stadsdel med stor potential, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm, NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

Området Sjöstadshöjden syftar till att knyta samman Hammarbyhöjden och Hammarby sjöstad och utveckla en stadsmässig och sammanhängande miljö, som även kopplar samman Nacka i öster vidare mot Gullmarsplan och Södermalm. Ambitionen med området är att skapa ett tryggt, attraktivt stadsrum med bland annat kontorsarbetsplatser, hotell, torg, förskola och bostäder.

Läs mer:

Humlegården befäster Sjöstadshöjden.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.