Humlegården befäster Sjöstadshöjden

11 november 2019

Stockholm stad föreslår ytterligare en markanvisning till Humlegården som nu totalt omfattar 46 000 kvm BTA i Sjöstadshöjden.

Foto: Humlegården

Förra veckan berättade Lokalguiden om stadsutvecklingsprojektet Sjöstadshöjden där Humlegården skulle få en markanvisning avseende kontor. Nu föreslår Stockholms stad ytterligare en byggrätt som tar den totala ytan till cirka 46 000 kvm BTA efter att tidigare tilldelats 16 000 kvm. 

- Etableringen i Hammarby sjöstad innebär att vi breddar vårt kunderbjudande. Vi vill vara en aktiv del i utvecklingen av Stockholm och genom detta projekt bidrar vi till att skapa en ny hubb för arbetsplatser söder om innerstaden, där det idag finns relativt få attraktiva kontorsområden. Med två markanvisningar inom samma stråk får vi möjlighet att ta ett helhetsgrepp om platsen, vilket skapar goda förutsättningar i arbetet framåt, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården, i ett pressmeddelande. 

Området är en del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1, belägen på den södra sidan om Hammarbyvägen. Stockholms stad vill binda samman Hammarbyhöjden-Björkhagen och Hammarby sjöstad. Ambitionen är att utveckla Hammarbyvägen till ett urbant stråk och i hela området planeras för cirka 400 lägenheter och 55 000 kvm kontor.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.