NCC byggstartar i Hyllie

13 september 2022

Nu startar NCC kontorsprojektet Flow Hyllie med cirka 10 000 kvadratmeter kontor och service i Hyllie i södra Malmö. Hyllie har blivit en naturlig nod i Öresundsregionen, och kontorets placering i kombination med service och butiker i närområdet ska bidra till att förenkla vardagen och skapa flow i arbetslivet för medarbetarna.

– Malmö som stad och Hyllie som plats har perfekta förutsättningar för vårt nya kontorsprojekt Flow Hyllie där effektiva arbetsplatser skapas jämte ett serviceutbud som gör att vardagen känns lätt. Bland annat planerar vi för en livsmedelsbutik i bottenplanet, säger Johan Håkansson, avdelningschef NCC Property Development Syd.

Hyllie som plats har perfekta förutsättningar för vårt nya kontorsprojekt Flow Hyllie.

Projektet, som byggs i Hyllieäng nära Malmömässan och Malmö Arena, kommer att ha tolv våningar samt takterrass med vidsträckt utsikt över Malmö och Öresund. Byggnaden kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM, nivå Excellent.


– Flow Hyllie har utvecklats med utgångspunkt i vår MåBraKontor-filosofi som har medarbetarens välmående i fokus med till exempel extra fokus på ljud, ljus, luft och uppmuntran till fysisk aktivitet. Fastigheten har ett perfekt läge med bra pendlarmöjligheter, såväl med cykel som tåg och bil, samt ett av Malmös bästa skyltlägen, fortsätter Johan Håkansson.

NCC har förvärvat marken av Malmö stad och tillträdde tomten i mitten av augusti. Projektet byggstartas omgående och beräknas preliminärt vara färdigt för inflyttning under 2024. Projektet har en uthyrningsbar yta om cirka 10 000 kvadratmeter, och vid starten uppgår uthyrningsgraden till 40 procent.

Läs Lokalguidens senaste artikel om Flow Hyllie här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.