Bra flow i Hyllie

10 maj 2022

I Hyllie i Malmö satsar nu NCC stort på sitt senaste projekt Flow Hyllie. Här får man ett modernt kontorshus med flexibilitet och enkelhet. "Kan vi med Flow Hyllie underlätta vardagen för medarbetaren, då har vi uppnått målet att skapa flow för de företag och anställda som ska arbeta här", säger Fredrik Johansson, affärsutvecklare och uthyrningsansvarig på NCC Property Development.

I fastigheten Flow Hyllie vill NCC skapa förutsättningar för ett bra flow i arbetslivet men även i vardagen för de som ska jobba här. En känsla av flow ökar både trivseln och välmåendet på arbetsplatsen. 

– Här måste jag börja med att citera vår arkitekt, Anders Eriksson Modin på FOJAB, säger Fredrik Johansson, affärsutvecklare och uthyrningsansvarig på NCC Property Development. Han beskriver Flow så här; ”Att befinna sig i ett tillstånd där man är fokuserad och blir uppslukad av tid och rum, det är flow. Ett väldigt eftersträvansvärt tillstånd – för det är då det sker magi.” Kan vi med Flow Hyllie underlätta vardagen för medarbetaren, då har vi uppnått målet med att skapa flow för de företag och deras anställda som ska arbeta här.

Flow Hyllie ligger i ett av landets och även Europas mest hållbara områden för nybyggnationer. Här ställs de högsta miljökraven för att vinna markanvisningar. Flow Hyllie miljöcertifieras med BREEAM Excellent och här ingår även NCC:s koncept MåBra. Konceptet har sin utgångspunkt i människan och faktorer som påverkar oss, bland annat ljud, ljus, luft, utsikt, miljö och aktiviteter.

Kan vi med Flow Hyllie underlätta vardagen för medarbetaren, då har vi uppnått målet med att skapa flow för de företag och deras anställda som ska arbeta här. 

– Under vinterhalvåret påverkas vi av ljusbrist. Men med rätt belysning på kontoret är mycket vunnet. Addera även bra luft och rätt klimat, som är viktigare än man tror för välbefinnandet, så har du ett av några avgörande incitament för att flytta till nytt. 

Takterrass med utsikt

I Flow Hyllie kan man som hyresgäst hyra ytor från drygt 250 kvadratmeter upp till cirka 10 000 kvadratmeter. Fastigheten har även större våningsplan på drygt 1 300 kvadratmeter med nära access till husets gemensamma takterrass med en oklanderlig utsikt över Malmö, Öresund och den skånska slätten. 


– Uthyrningsprocessen är igång och intresset för Hyllie är stort. Det är många bolag i Malmö och Öresundsregionen som sedan länge förstått fördelarna med Hyllie. Vi, NCC, är ett av dem. Vi flyttade hit till vårt egenutvecklade projekt, Hyllie eXlent, våren 2016 och trivs jättebra. Ytorna i Flow Hyllie går även att anpassa efter hyresgästens behov, här erbjuds man att tillsammans med våra arkitekter på FOJAB få hjälp med att rita in de bästa lösningarna för just sitt bolag, säger Fredrik Johansson.

Här i Flow Hyllie finns det utmärkta förutsättningar för att slippa en del av det, ibland, krångliga vardagspusslet. Från cykelstråket kan man svänga rakt in och parkera cykeln i cykeldepån, som ligger i gatuplan. Tar man bilen svänger man av från Annetorpsleden och parkerar i det intilliggande parkeringshuset. 

– En livsmedelsbutik i husets gatuplan underlättar när du vill beställa lunch och mötesfika. På vägen hem hämtar du ut dina e-handlade paket och även den färdigpackade matkassen. 

”Fyllt med service”

Närmare centrala Malmö är svårt att komma i Hyllie, oavsett om man tar cykeln eller bilen når man Malmös centralaste delar på mindre än 25 minuter. På bara några minuters promenadavstånd når man närmsta tåg- och busstation, och är man ute efter bra restauranger och shopping är Hyllie ett svårslaget alternativ.

– Hyllie är fyllt med service! I Flow´s direkta närhet finns badhus, gym, padelhallar, livsmedelsbutik, hotell, konferensanläggning och restauranger. Och lite längre ner på gatan har vi hela Emporia med närmare 200 butiker och restauranger, konstaterar Fredrik Johansson avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.