MKB rycker skygglapparna på Jägersro

19 februari 2019

MKB har fått godkännande att bilda ett dotterbolag som en del i arbetet med att utveckla Jägersroområdet med bostäder, förskolor och serviceverksamhet.

Jägersro - webb.jpg
Foto: Wikipedia

Fastighetsbolaget ansökan till kommunstyrelsen om att bilda ett dotterbolag är en del av processen med att förvärva området där Jägersro trav- och galoppbana finns i dag. Planen är att bygga 3 400 bostäder, skola och förskolor, lokaler för kontor och handel i området. 

- En dynamisk stad är hela tiden under utveckling och platser med en tydlig profil kan komma att betyda något helt annat för en framtida generation. Jägersro Trav- och Galoppbana har under mer än hundra år varit en betydelsefull plats för många, men i takt med att Malmö växer förändras stadsbilden. Jag är övertygad om att området kommer fortsätta vara värdefullt för många Malmöbor fram över, men på ett helt annat sätt än i dag, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Ärendet ska hanteras av kommunfullmäktige den 28 februari i år. En detaljplan för området skulle kunna antas först 2025. 


Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.