Mixen ska bygga framgången

3 september 2019

Nils Åke Rydqvist, med lång erfarenhet i fastighetsbranschen, startade i augusti upp det egna bolaget Loqum. Inriktningen är rådgivning med fokus både på uthyrning och transaktioner av lokaler och fastigheter i Västsverige. Loqum kommer bearbeta marknaden genom aktivt fotarbete, där relationer och information blir avgörande med stöd av traditionella marknadsplatser.

Loqum.jpg
Nils Åke Rydqvist har startat upp bolaget Loqum.

Det är bråda dagar för Nils Åke Rydqvist och hans nystartade bolag Loqum. Kalendern är sprängfull och mötena avlöser varandra.

- Jag har redan varit på över 50 möten med olika fastighetsägare. Alla är väldigt nyfikna och positiva, det känns oerhört kul.

Just relationer och möten kommer att bli viktiga byggstenar framöver. Många stenar är dock redan på plats med tanke på Rydqvists långa erfarenhet i branschen. Närmast kommer han från Savills där han var med och byggde upp Göteborgskontoret.

Vi vill bli det självklara valet för fastighetsägare och de företag som söker lokal i regionen. 

- Jag gillar att jobba i stora organisationer, det har absolut sina fördelar men med ett mindre lokalt bolag öppnar sig andra möjligheter. På Loqum ska vi bli tillräckligt många för att kunna göra de lite större affärerna samtidigt som vi har mycket stort fokus på de möjligheter som finns varje dag. Och alla våra affärer, oavsett storlek, har en mycket stark lokal förankring. Dessutom är vi alla delaktiga i affärerna. Vi vill bli det självklara valet för fastighetsägare och de företag som söker lokal i regionen. Och glädje kommer att vara en viktig ingrediens i vårt framtida arbete. Jag tror resultatet blir ännu bättre för våra uppdragsgivare på det viset och jobbet ännu roligare!

Utöver den lokala förankringen, relationsskapandet och glädjen kommer också de traditionella marknadsplatserna spela en viktig roll. Lokalguiden och Loqum håller i skrivande stund på att sätta ramarna för ett samarbete.

- Lokalguiden är ett självklart val att synas på och samarbeta med, menar Nils Åke Rydqvist. Det flödet av information som finns där blir viktigt att använda sig av på rätt sätt.

Redan i höst kommer Loqum att växa. Inom kort börjar Adam Wilson, John Kihlbom och Mikael Oscander sina anställningar. Wilson och Kihlbom kommer båda från Savills och Oscander startar på halvtid för att gå upp till heltid vid årsskiftet då han är klar med sina studier.

- Åldersmixen i bolaget är mycket bra och kommer vara ytterligare en av Loqums framgångsfaktorer, avslutar Nils Åke Rydqvist.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.