Mer logistikytor i Malmö

3 maj 2022

Wihlborgs har tecknat avtal med en logistikkund om 5 900 kvm i Benkammen 16 i Fosie i östra Malmö, ett område med låg vakansgrad och stor efterfrågan. Nu ska fastigheten vidareutvecklas och här kan Wihlborgs addera ytterligare logistikytor framöver.

wihlborgs_webben.jpg
Bild: Wihlborgs

Den korta vakanstiden från att nuvarande hyresgäst flyttar ut i mitten av april kommer att ägnas åt ombyggnation till den nya hyresgästen, YunExpress Nordic AB.

YunExpress Nordic AB arbetar med så kallade lastmile-lösningar för e-handel. Företaget ingår i Migyston Logistics Services som flyttar sin verksamhet från Halmstad till Malmö.


På fastigheten Benkammen 16 finns framtida projektmöjligheter om cirka 4 500 kvm för att möta behov från YunExpress Nordic AB eller annan ny kund.

- Fosie och Jägersro bildar tillsammans Malmös största företagsområde. Här har vi en mycket låg vakansgrad och ser stor potential att stärka vår närvaro ytterligare på sikt. Med uthyrningen i Benkammen 16 har vi förbättrat våra möjligheter att vidareutveckla fastigheten, där vi kan addera ytterligare logistikytor, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.  

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.