Mengus hyr ut i nyförvärvad fastighet

27 mars 2020

Mengus fjärde fond (Mengus 2019) gör sin första uthyrning i den nyligen förvärvade kontorsfastigheten Solna Sparrisen 2. Ny hyresgäst blir Trafikverket som tecknat ett 6-årigt hyresavtal avseende 1 100 kvm till en hyresnivå om 2 995 kr/kvm.

Sparrisen.jpg
Foto: Mengus.

Den 1 juli 2020 etablerar Trafikverket och Förbifart Stockholm ytterligare ett projektkontor. Det blir i fastigheten Sparrisen 2 på Anderstorpsvägen 16, mitt emot Huvudsta Centrum. De nyrenoverade lokalerna omfattar 1 100 kvm kontor. Hyresavtalet har en löptid på sex år och bashyran uppgår till 2 995 kr/kvm.

– Vi är mycket glada att Trafikverket har gett oss sitt förtroende och valt lokalerna i Sparrisen. Förutom nya lokaler i toppklass så är det ett fantastiskt kommunikationsläge, med tunnelbanan tvärs över gatan, gångavstånd till pendeln och motorvägen precis runt hörnet, säger Daniel Eriksson, Partner på Mengus.

Sparrisen 2 förvärvades av Mengus i slutet av januari 2020 och är första förvärvet i Mengus fjärde fond (Mengus 2019). Kontorsbyggnaden uppfördes 1974 och omfattar totalt cirka 12 700 kvm uthyrbar area. Efter uthyrningen till Trafikverket är det bara 2 400 kvm på de två översta våningarna och en butikslokal i markplan som är outhyrda. Arbetet med att renovera fastigheten är i full gång. Förutom nya tekniska installationer så kommer även de gemensamma utrymmena, trapphusen och entréerna att moderniseras. På de två översta våningarna kommer det vara möjligt att hyra kontor av absoluta toppklass med utsikt över Huvudsta och Solna.

– Att vi redan genom vår första uthyrning etablerat en ny hyresnivå i Huvudsta vittnar om områdets attraktivitet. Det utmärkta kommunikationsläget samt närheten till Solna Strand och Solna Business Park gör att våra hyresgäster kan dra nytta av samma fördelar som andra företag i dessa kluster men till en betydligt bättre hyra. Det gör Sparrisen till ett mycket svårslaget alternativ, säger Daniel Eriksson.

I byggnaden sitter sedan tidigare bland andra laboratorieföretaget Unilabs (3 400 kvm) och ortopedteknikföretaget Team Olmed (1 900 kvm).

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.