Med wellness i fokus

3 november 2020

Detaljplanen för JMs kontorsprojekt K1 Karlbergs Strand har nu vunnit laga kraft. Byggstarten beräknas ske i början av 2021 och 7 500 kvm görs tillgängliga för externa hyresgäster. Cushman & Wakefield har uthyrningsuppdraget.

K1.jpg
Bild: TMRW

K1 Karlbergs Strand är en kontorsfastighet om drygt 20 000 kvm med två plan garage och ett aktivt taklandskap. Fastigheten ska miljöcertifieras enligt LEED Platinum med solceller på taket och kommer att inrymma såväl JMs nya huvudkontor som ytor för externa hyresgäster. Stor vikt läggs vid flexibla lokaler som kan möta morgondagens behov av moderna kontorslokaler, med tydlig inriktning mot hälsa och friskvård där hyresgästerna får tillgång till gym med spinning och gruppträning samt padelbana och friskvårdsytor på taket. Samtliga parkeringsplatser kommer att förberedas för elbilsladdning och fastigheten kommer att erbjuda en generös cykelparkering i markplan.

Det har varit en spännande uppgift att gestalta en byggnad som hanterar kvaliteterna i kulturmiljön och samtidigt pressen från motorleden intill.

Mot Karlbergskanalen anläggs ett publikt torg som förstärker kopplingen mellan omkringliggande stadsdelar och parkområden samt utgör en del av en ny entré till Solna. I anslutning till torget planeras för restaurang, café och lokaler.

Samarbetet med Solna Stad och Wingårdhs har bidragit till möjligheten att utveckla hållbara, moderna kontorslokaler med sjöutsikt åt två håll och med rekreationsområden och citypuls runt knuten, endast ett stenkast från tunnelbanan.

– Karlberg är en både delikat och utsatt plats, säger Gert Wingårdh. Det har varit en spännande uppgift att gestalta en byggnad som hanterar kvaliteterna i kulturmiljön och samtidigt pressen från motorleden intill. Jag hoppas och tror att huset ger både JM och Solna goda möjligheter att kunna växa vidare.

Läs mer om projektet här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.