Med vildmarken i fokus

19 september 2019

Med en vd som är friluftsman ut i fingerspetsarna och som ofta laddar batterierna ute i moder natur, blev det självklart att Slacks nya kontor skulle inspireras av just det. Av en blandning av öken, sjöar, glaciärer, berg och skog. På sammanlagt tio våningar.

Kontorets röda tråd, den så kallade Pacific Crest Trail, skapades för att koppla ihop kontorets ytor och våningar.  Här kan man ta hissen från Baja till Stilla havet. Varje våning representerar olika typer av natur och mångfald. På våning två är det till exempel jordfärger och kaktusar som ska framkalla en ökenkänsla medan våning fems bibliotek ska påminna om stillheten vid en sjö uppe i bergen. På övriga våningar hittar man miljöer som ska föra tankarna till exempelvis skogar, berg, vulkaner och glaciärer. Fotoväggar i alla konferensrum, med vildmarksfotografier som en av företagets anställda har tagit, och att alla konferensrum är döpta efter någonting man hittar ute i naturen eller vildmarken, förstärker känslan.

På Slacks huvudkontor i San Francisco överraskas man också ofta och som anställd vill man utforska varje bit av kontoret. Runt ett hörn kan man hitta en vägginstallation som påminner om naturen kring Lake Tahoe och som ser ut att flyta i rymden. Man kan gå längs en stig som leder till ett rum där man hittar en stjärnklar natthimmel. Eller varför inte ta sin bärbara dator och sätta sig i Sunset lounge där ljuset förändras och vandrar helt enligt dagsljuset utomhus.

Att lämna sitt skrivbord ska belönas på Slacks kontor. Då gör man det bästa av sin arbetsdag. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.