Med tillgång till hela världen

10 oktober 2022

World Trade Center (WTC) är ett koncept som funnits längre än de flesta på marknaden idag. Här får man som medlem tillgång till hela världen, bokstavligt talat. I Skåne finns World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg och ägs och förvaltas av Granitor Properties. Nästa satsning planeras i Lund. ”Efter pandemin blev det verkligen en boom i Lund så nu tar vi sikte på nästa etapp”, konstaterar Camilla Bohnsack, kommersiell förvaltare på Granitor Properties.

Varje dag utvecklar mängder av företag sina affärer och företag på 315 World Trade Centers runt om i världen. Med en fin mix av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk, både lokalt, nationellt och internationellt, står sig World Trade Center mer än bra i konkurrensen på dagens marknad. Som medlem får man tillgång till det unika internationella nätverket och kan jobba från vilket kontor som helst i världen.

Olika typer av medlemskap

Ett medlemskap kan se ut på flera olika sätt. Här finns medlemmen som bara vill ha ett postfack och en adress, den externa kunden som endast vill hyra konferensytor och kunden som hyr ett kontor som skräddarsys för dennes behov. Är du däremot coworkingkund sitter du på en aktivitetsbaserad yta och här har Granitor Properties även börjat testa och utvärdera fast plats.

– Det är en del som vill ha sin egen plats trots att de sitter i en coworkingyta, säger Camilla Bohnsack, kommersiell förvaltare, Granitor Properties.

De medlemmar som verkligen vill stänga om sig hyr ett eget rum i Business Center, eller en egen lokalyta, och blir så kallad kontorshotellskund.

Vi kan inte ligga på latsidan, allt handlar om att vara proaktiv inom affärsutveckling och produktutveckling. Företagen blir mer och mer medvetna hela tiden, inte minst efter pandemin. 

– Både coworkingkunden och kontorshotellskunden tillhör vårt Business Center, fortsätter Camilla.

Alla hyresgäster blir per automatik även medlemmar i World Trade Center Klubb där man som medlem erbjuds förmånliga avtal på exempelvis kontorsmaterial, transporter, drivmedel och hotell.

Just mixen av lokalmöjligheter tror Camilla Bohnsack är nyckeln till framgång.

– Vi har verkligen många möjligheter och hittar alltid praktiska och prisvärda lösningar för våra kunder. 

kontor med olika karaktär

I Öresundsregionen erbjuder Granitor Properties World Trade Centers koncept i tre städer,  Malmö, Lund och Helsingborg, och varje kontor bär sin egen prägel. Det som förenar dem alla är

ett hållbarhetsfokus och certifieringar enligt Miljöbyggnad guld, och utsikten över Öresund.

Extra flexibilitet i etapp två

World Trade Center i Lund ligger i ett fint läge, strategiskt placerat strax intill Råby trafikplats vid E22. Centrala Lund nås på åtta minuter med cykel och det är dessutom nära till Malmö, Malmö Airport, Köpenhamn och Copenhagen Airport.

Anläggningen ligger granne med Tetra Pak och Granitor vill skapa nya förutsättningar för området och skapa något mer än ett industrikvarter. Och man är på god väg, nu planeras det alltså för fullt för nästa etapp med ytterligare ett hus.

– På Hedvig Möllers gata 5, framför vår befintliga fastighet planerar vi nu för nästa etapp av World Trade Center Lund, berättar Sandra von Lüders, uthyrningsansvarig kommersiella lokaler, Granitor Properties.


– Vår befintliga byggnad fick ett uppsving under pandemin och är fullt uthyrd, fortsätter Camilla Bohnsack.

Nästa byggnad kommer att bestå av 11 000 kvm kommersiella ytor och just nu tittar man på de redan gjorda skisserna för att förbättra och effektivisera huset.

– Marknaden i Lund har förändrats så nu gäller det för oss att titta på hur företagens behov ser ut och hur vi ska kunna möta dem, menar Sandra.

Att Granitor Properties måste kunna ta emot alla typer av företag har blivit allt tydligare.

– Vi har verkligen alla typer av företag här, berättar Camilla Bohnsack. Från de som haft ett jättekontor, men som valt att flytta till mindre, till de små enmansföretagen.

Den nya byggnaden ska därför vara extra flexibel och fyllas med tjänster som både kan komplettera vad som redan finns i det befintliga huset och området.

– Vi tittar också på hur vi, med ganska enkla medel, skulle kunna förändra och skapa bättre flöden med nya synergier, berättar Sandra von Lüders. Det är viktigt! Vi vill också skapa ett levande hus och område efter kontorstid.

Bygger inte på spekulation

Just nu handlar det om att paketera erbjudandet och nå ut till rätt målgrupp, för en viss uthyrningsgrad måste nås innan Granitor Properties sätter spaden i backen.

– Vi kommer inte bygga detta på spekulation, menar Sandra von Lüders, men vi har stora förhoppningar om att snart få starta. Dessutom har tidiga hyresgäster stora möjligheter att påverka fastigheten vilket ju är attraktivt. På andra sidan E22 håller vi redan på med logistikområdet Hasslanda och jag tror att projekten tillsammans kommer att dra varandra och hjälpa till att sätta området på kartan.

I väntan på att få sätta igång jobbar Granitor Properties vidare med att utveckla sina befintliga anläggningar och sitt koncept.

– Vi kan inte ligga på latsidan, allt handlar om att vara proaktiv inom affärsutveckling och produktutveckling, menar Sandra von Lüders. Företagen blir mer och mer medvetna hela tiden, inte minst efter pandemin. Nu måste vi verkligen titta på vad som är viktigt i arbetet med att locka tillbaka företagen och dess personal till kontoren.

– Här i Lund ska vi fortsätta lyfta och förädla våra befintliga ytor, det ser jag fram emot, säger Camilla Bohnsack avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.