Med egna kontoret som referens

31 mars 2020

Den 20 februari flyttade de första hyresgästerna in på Wihlborgs senaste kontorshotell på Berga i Helsingborg. Sex andra kontorshotell har man sedan innan på området men på Florettgatan 14 ville Wihlborgs ta allt ett steg längre och har skapat ett kontorshotell 2.0. Ett livsstilskontor som känns som hemma.

- Vi har haft egna kontorshotell en längre tid men nu ville vi verkligen satsa, förklarar Per Eneborg, förvaltare. Den här lokalen hade stått tom ett tag så det var dessutom ett ypperligt sätt att ta denna fastigheten vidare på.

- Dessutom hade vi inget ledigt i våra andra kontorshotell, förklarar Helen Seffers, förvaltningsassistent, vidare. Vi märker fortfarande en stor efterfrågan här på Berga. 

Miljön ska vara inspirerande och trivsam, långt i från bara vita väggar och en grå matta. 

Kontorshotellet på Florettgatan 14 ligger strategiskt bra med närhet till det mesta inom bara några minuter. I fastigheten finns förutom kontorshotellet hyresgäster som Tacos y Burritos och padelcentrat Padel Crew Berga. Utanför dörren finns allt man behöver i form av bank, kontor, byggvaruhus, bilförsäljning, restauranger, hotell, bageri, träningsanläggningar, grossister och detaljister inom de mest skiftande branscherna. Och motorvägen ligger alldeles intill, precis som pågatågsstationen.  

Två varianter på avtal

Hyresavtalen skrivs på 6 månader och tanken är att det ska vara enkelt att flytta sin verksamhet hit.  

- Man ska i stort sett bara kunna komma med sin dator och börja jobba, konstaterar Helen Seffers.  

Det finns olika varianter på avtal och olika sätt att sitta. Du kan hyra ett eget möblerat rum på 12-20 kvm, med skrivbord, skåp och låsbar dörr. Det finns även möjlighet att dela rum om två personer. Vill du sitta mer öppet finns det möjlighet att hyra egen fast plats i öppet landskap. Dessutom finns det gemensamma mötesrum för både stora och små möten. 

- Vi har 23 arbetsplatser i rum och 18 platser i landskap, berättar Per Eneborg. Just nu är 17 av kontorsplatserna uthyrda. Utöver de här lösningarna har vi också pratat om att erbjuda flexibla arbetsplatser, för de som bara behöver en plats några gånger i veckan. Det hade inneburit en ännu mer dynamisk arbetsplats även för ett enmans- eller tvåmansföretag.

Egna kontoret som referens

Hela kontorshotellet är färdigmöblerat, kontorsrum såväl som konferensrum och gemensamma ytor.

- Vi har haft vårt eget fina kontor i Helsingborg som referensobjekt och vill med detta kontorshotellet erbjuda våra hyresgäster ett minst lika snyggt kontor, fortsätter Per. Miljön ska vara inspirerande och trivsam, långt i från bara vita väggar och en grå matta. 

Istället är hela kontoret målat i en grön behaglig färg och här finns mycket växter och grönska. Det gröna går även igen i miljötänket med matstolar i återvunnen plats i köket, där det för övrigt serveras frukost varje dag.  

Även installationerna är moderna. 

- Du öppnar dörren med en app och bokar konferensrum via din mail, förklarar Helen Seffers. Och givetvis finns här trådlöst nätverk, skrivare och kopiatorer på plats. 

Nätverk? Ja, tack!

Men även en annat typ av nätverk håller på att utvecklas i lokalerna. De första hyresgästerna som flyttade in i februari väntar nu på fler goda grannar. För även nätverkande mellan människor är en viktig ingrediens och ett mervärde på kontorshotellet. 

- Vår första hyresgäst som valde att sitta i det öppna landskapet var en sådan som sökte nätverk, hon har faktiskt blivit vår måttstock på vilka hyresgäster vi vill ha här, förklarar Per Eneborg. Alla företag som redan flyttat in är måna om vilka som kommer efter. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.