"Möjligheternas hus" i Svågertorp

4 september 2018

I bästa kommunikationsläge och med närhet till Danmark och resten av Europa erbjuder Wihlborgs nu 4 897 kvm ledig yta i Svågertorp i Hyllie. – Den moderna fastigheten rymmer öppna, ljusa och generösa ytor och är perfekt för företag som vill branda sig, säger Ida Lejdström, Förvaltare, Wihlborgs Malmö.

Huset byggdes av Wihlborgs år 2010, då till Honda som fram tills för ett knappt år sedan haft sitt nordiska huvdkontor i fastigheten. Lokalerna är sparsamt använda och det i kombination med lite allmän uppfräschning i samband med att huset blev tomt, gör att lokalerna är i nyskick, berättar Ida Lejdström, Förvaltare, Wihlborgs Malmö.

"Möjligheternas hus"

Fastigheten, som består av två sammanhängande huskroppar, innehåller ca 2 500 kvm kontor i tre plan plus bottenvåning lämplig för reception etc.

– Den översta våningen har av tidigare hyresgäst använts som showroom och konferensrum. Därifrån har hyresgästen även tillgång till en stor balkong som löper runt hela huset och med en häpnadsväckande utsikt över Öresundsbron. I bottenplan finns även omklädningrum i nyskick samt ett garage för 20 bilar.

Den andra huskroppen innehåller en verkstad, dock mycket sparsamt använd.

– Den delen av fastigheten har främst använts som utbildningslokaler och är i väldigt fräscht skick. Vi tänker inte att nästa hyresgäst måste bedriva verkstad i lokalen, den lämpar sig väl även för andra verksamheter så som hantverkare, medicinföretag eller varför inte som ett showroom, säger Ida Lejdström.

Bra kommunikationsläge

Svågertorp är ett stort handelsområde för sällanköpshandel med butiker som bl a Ikea, Bauhaus, Biltema, och Plantagen. Hyllie som har blivit Malmös södra centrum ligger bara ett par kilometer bort, berättar Ida Lejdström.

Wihlborgs fastighet ligger endast ett stenkast från Öresundsbron och det finns goda kollektivtrafikförbindelser i närheten.

– Dels går det lokalbussar i området och det är bara 400 meter till tågstationen Malmö syd/Svågertorp. I december invigs dessutom Malmöringen, en ringlinje runt Malmö och som kommer stanna i Svågertorp. Malmöringen kommer innebära tätare turer. 

Vidare finns bra cykelvägar från Malmö centrum till Svågertorp, berättar Ida Lejdström.

– Föredrar man att åka bil är vår fastighet belägen nära E20, och vi har fler än 100 egna parkeringsplatser i anslutning till huset.  Härifrån tar det knappt en kvart till Malmö centrum och det är endast femton minuter till Kastrup och resten av världen. Det är lätt att knyta  ihop Sverige och Danmark med det här läget.Läs artikeln i sin helhet i Magasinet Lokalguiden med utgivning v 38.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.