Lokaler att växa i

5 oktober 2021

Nätverkande, innovation och utveckling – så kan Ideon Science Park i östra Lund sammanfattas. I Wihlborgs fastigheter Cube, Node och Bricks etablerar sig företag från olika branscher som vill dra nytta av närheten till det ledande innovationsklustret.

Ideon_webben.jpg
Bild: Wihlborgs

Sedan tidigt 1980-tal har Ideon Science Park varit grogrund för innovativa bolag som vuxit tillsammans – och så är det än idag. Företag som väljer att etablera sig i Cube, Node eller Bricks blir grannar med teknikbolag som Sony,

Schneider Electric, Sigma Connectivity och Ericsson. Nästan lika nära har de till nystartade bolag med innovativa affärsidéer och de nätverk och forum för utbyten av kunskap och kontakter som präglar Ideon Science Park.

Ideon Science Park är området där både idéer och företag ges möjlighet att utvecklas och att växa. 

På Ideon Science Park finns det något för många olika slags företag, branscher och storlekar. I Wihlborgs flexibla lokaler sitter allt från startups till offentliga verksamheter.

– Ideon Science Park är området där både idéer och företag ges möjlighet att utvecklas och att växa. Området har en avgörande betydelse för näringslivet i hela regionen, samtidigt som det är en inspirerande miljö och ett innovationsdistrikt med över 400 företag och universitet i nära samarbete, säger Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs i Lund.


I fastigheterna Node, Cube och Bricks finns heller ingen brist på mervärden,såsom bemannad reception, gym, restauranger och mycket goda kommunikationer med både kollektivtrafik, cykel och bil. Den nya spårvägen går precis utanför dörren och med den tar det bara tio minuter till Centralstationen. Även för den bilburna finns det goda parkeringsmöjligheter och gott om laddstolpar för elbilar.

– För den mindre startupen har vi kontorshotell i huset Node, där det går bra att hyra ett mindre rum. När det första rummet i kontorshotellet börjar kännas trångt erbjuder vi flera större kontorslokaler att flytta vidare till, antingen inom samma hus eller till en av de andra fastigheterna på området. Vi på Wihlborgs är mycket glada över att vara en del av och bidra till denna miljö genom lokaler och faciliteter som hjälper våra hyresgäster att driva utvecklingen framåt. Som fastighetsägare fortsätter vi att växa tillsammans med våra hyresgäster – och det finns fortfarande plats för fler att ta del av allt Cube, Node och Bricks har att erbjuda.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.