Locali väljer Epic i Malmö

10 januari 2020

Sommaren 2020 öppnar Locali – Malmös första pokérestaurang –med sitt populära koncept från Mitt Möllan även i Epic. Locali flyttar in i en lokal mot Nordenskiöldsgatan och delar entréplanet med coworkingföretaget Spaces, ett grönskande atrium, Web Manuals och en sista ledig kontorsyta.

Kontorshuset Epic ligger på Universitetsholmen i centrala Malmö, med ett fantastiskt läge alldeles intill vattnet och bara ett stenkast ifrån Malmö Centralstation. Med Epic introduceras en ny generation kontorsbyggnader i Malmö. Epic sätter människors välmående i fokus och ger ramar för ett sundare sätt att leva och arbeta. Det handlar exempelvis om att trappan är inbjudande och väl synlig samt fokus på dagsljus och grönska inomhus. På entréplan finns cykelhotell, duschar och omklädningsrum med handduksservice och nu Locali som passar väl in i Epics koncept.

Vi intresserade oss för konceptet eftersom det går hand i hand med husets hälsotänk.

- Epics fokus på hälsa och välmående och det stora flödet av människor i huset och längs Nordenskiöldsgatan gjorde att jag valde att expandera och utveckla Locali just här, säger Samer Rabie, ägare Locali.

Husets hjärta är ett grönskande atrium som nås från både Nordenskiöldsgatan och Beijerskajen och som blir den naturliga mötesplatsen för alla som rör sig i huset. Atriet i Epic består till stora delar av lokalt upcyclade material, dvs förädlat och återanvänt byggmaterial.

- Det känns fantastiskt att Locali har valt att etablera sig i Epic. Vi intresserade oss för konceptet eftersom det går hand i hand med husets hälsotänkt och det har känts helt rätt redan från första mötet med Samer, säger Sofia Ekerlund, Marknadsansvarig, Skanska Öresund.

I arbetet med att erbjuda hälsosamma kontorsfastigheter var Skanska först ut i Norden med en precertifiering enligt WELL för projektet Epic. Certifieringen innebär ett helhetstänkande kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i och är baserad på medicinsk och vetenskaplig forskning. Redan klara hyresgäster i Epic är Verisure Innovation, Baker Tilly, Delphi, Coworkingföretaget Spaces och Web Manuals. Nu finns endast 270 kvm kontorsyta kvar på entréplan i det attraktiva huset. Inflyttning sker våren 2020.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.