Less is more

12 november 2020

Emellanåt behöver vi stanna upp, reflektera och ägna en stund åt att fokusera på vad som egentligen är viktigt – detta är designidén bakom Forbo Flooring Systems nya microtuftade textilplatta Tessera Struktur 1. Designen är avskalad och enkel och passar den Nordiska inredningsstilen, en sober textil i 18 unika färger speciellt framtagna i neutral färgskala för den Skandinaviska marknaden.

Tessera Struktur 1 är producerad med en teknik som bygger på less is more – microtuft är en lågt tuftad textilplatta, minimalistisk, tidlös och omåttligt populär tack vara sin enkelhet och lätthet att kombinera med övrig inredning.

Den nya kollektionen består av 18 unika färger noga sammansatta för att skapa en varm och inbjudande miljö i samklang med aktuella färgtrender. 9 färger i gråskala som lägger grunden till att skapa en lugn och sofistikerad miljö i neutrala färger och kan lätt kombineras med övrig inredning. Paletten kompletteras sedan med 9 trendfärger som skapar en möjlighet till att leka med färg på ett smakfullt sätt. Med dessa färger kan man enkelt plocka upp och förstärka färger eller koncept i övrig inredning.

Forbo Floorings microtuftade textilplatta använder upp till 50 % mindre mängd garn än en konventionell matta, detta utan att ge avkall på slitstyrka eller prestanda. Då ca 45 % av miljöpåverkan hos en textilmatta beror på garnet så bidrar den låga garnmängden till att göra Tessera Struktur 1 till ett bra miljöval – mattan som helhet består dessutom till 65 % av återvunnet material.

Perfekt för olika behov

Tessera Struktur 1 installeras kvartsvänd och kombineras enkelt med Forbos exklusiva vinylgolv Allura Flex tack vare samma tjocklek i materialen, samma lim används vid installation av båda produkterna och du behöver inga lister, tilläggsprofiler eller krångliga undergolvskonstruktioner för övergångar mellan golvmaterialen.

Detta gör kollektionen till en perfekt lösning för ombyggnation av kontoret där integrerade golvlösningar är önskvärt för att möta olika behov i en verksamhetsbaserad arbetsmiljön.

I vår nya Tessera Struktur använder vi 100 % genomfärgad polyamid 6 för klass 33 i slitstyrka och ljusbeständighet för offentlig miljö.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.