Läge för Exportgatan

13 februari 2018

Det händer mycket i området och Exportgatan har i dag helt olika kvaliteter beroende på var man sitter. Det menar Jesper Carlsöö, Marknads- och uthyrningsansvarig, Corem.

Exportgatan 65.jpg
Exportgatan 65

En stor del av Exportgatan är helt perfekt för citylogistik, för de som ska leverera varor in till mottagare i centrum. Det menar Jesper Carlsöö. 

- Det finns företag som har sitt centrallager så nära som i exempelvis Kungsbacka, men med kunder i Göteborg, som väljer att ha en omlastningscentral i Hisings Backa för att kunna serva citydelarna. Och Exportgatan är så citynära det kan bli för en lagerfastighet i Göteborg. Ett klassiskt logistikläge nära E6 som fortfarande håller och som bara blir bättre och bättre. 

Längre ner på Exportgatan, ännu närmare centrum, i en del som för en tid sedan mest bestod av grusade uppställningsytor, börjar yrkesbutikerna nu klustra sig. 

Exportgatan 65 och 23

Corem kan i dagsläget erbjuda möjligheter i båda lägena på Exportgatan.

På Exportgatan 65 står en logistikfastighet om 8 600 kvm ledig, med en takhöjd på mellan 4,5-7 meter, fem markportar, en liten vikport och två portar med lastbrygga under tak. 

- Här har vi även en byggrätt om cirka 3 500 kvm som möjliggör en takhöjd om hela 11 meter, beskriver Jesper Carlsöö.  

Fastigheten består av två separata byggnader om totalt 7 500 kvm lagerytor och 1 100 kvm kontors- och personalytor. 

- Ytorna kan delas upp, men helst inte mer än till tre hyresgäster. 

Och på Exportgatan 23 kan Corem nyproducera yrkesbutiker på mellan 500–1 500 kvm. Ytorna kan specialanpassas efter önskemål med en inflyttning cirka 12 månader efter kontraktstecknande. Butikerna får bra skyltläge och stora kundparkeringar. Och inte minst ett fint läge. 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.