Lättillgängligt i Östra Fyrislund

21 april 2022

Strax utanför Uppsalas stadskärna ligger Östra Fyrislund som har kommit att bli ett av stadens snabbast växande områden. Här är Castellum igång med ett flertal nybyggnationer och fler möjligheter finns i framtiden. ”Östra Fyrislund är perfekt för verksamheter som behöver ett lättillgängligt läge”, säger Theresa Söderlund, projektuthyrare på Castellum.

1.jpg
Visionsbilder: Skoog Arkitekter. Theresa Söderlund, projektuthyrare på Castellum. Bild: Castellum

Östra Fyrislund är ett av Uppsalas snabbast växande områden för allt från stora logistikverksamheter till mindre företag, handel samt restauranger och serviceverksamheter. Det lättillgängliga läget utmed E4:an och bara 7-8 minuter från den centrala stadskärnan gör att det är ett intressant område för många verksamheter. 

– Vi märker att intresset för området bara ökar ju mer det växer, säger Theresa Söderlund, projektuthyrare på Castellum.

 Detta är ett av Uppsalas mest intressanta områden för den här typen av etableringar och även ett prioriterat område för Castellum så det är inte omöjligt att vi skulle kunna skapa fler projektmöjligheter här framöver.

För de hyresgäster som vill ha ett lättillgängligt läge, med gott om parkering, lokaler med högt i tak och i ett sammanhang tillsammans med företag i liknande branscher, är Östra Fyrislund perfekt.

– Många företag vill ligga där konkurrenterna är och här kan man tydligt se att det skapas kluster av vissa branscher. 

Strategiskt läge längs E4:an

Castellum är i full färd med att byggstarta nya lokaler till företaget Lindab, 2 400 kvadratmeter ska byggas åt dem. I samband med det byggs även drygt 3 000 kvadratmeter precis intill, utmed Söderhällbygatan som är huvudgatan genom området. Här kommer man kunna erbjuda ytor från cirka 700 kvadratmeter med ett preliminärt tillträde under första kvartalet 2023. 

– En stor fördel med nyproduktion är just möjligheterna att skräddarsy efter hyresgästens behov. Här kan vi tillsammans med hyresgästen hitta den bästa lösningen för just dem.


Just det strategiska läget utmed E4:an är efterfrågat och många företag uppskattar läget på den södra sidan av Uppsala. Här kan företag få ett bra last mile-läge för den allt mer viktigare transporten till slutkonsument. 

– Förutom den direkta närheten till E4:an så finns det busshållplatser på nära gångavstånd och tack vare närheten till city finns det även fina cykelvägar som tar dig till centrala Uppsala på mindre än 20 minuter, säger Theresa Söderlund.

Ett prioriterat område

I det expansiva området finns redan idag gott om restauranger, bland annat hamburgerkedjorna Brödernas och Max, Lulu poké & sushibar och Viktoria Hotell & konferens. Och fler etableringar är på gång. 

– På väg hem från jobbet kan man passa på att hämta upp paket hos Postnords anläggning eller varför inte få in träning i vardagen i någon av padelhallarna som finns här. Runt hörnet finns också Boländernas handelsområde med all önskvärd service.

Castellums fokus ligger just nu på bygget av Lindabs lokaler, samt de ytorna som byggs intill. Men eftersom Östra Fyrislund är ett attraktivt område finns det fler möjligheter i framtiden. 

– Detta är ett av Uppsalas mest intressanta områden för den här typen av etableringar och även ett prioriterat område för Castellum så det är inte omöjligt att vi skulle kunna skapa fler projektmöjligheter här framöver.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.