Kvarterskontoret lanseras

29 juni 2021

Vill du arbeta hemifrån fast tillsammans med andra i närområdet? Fastighetsägaren Herbhus AB lanserar nu Kvarterskontoret i Björkhagen, i samarbete med Sustopia. Och hoppas inspirera andra.

kvarteskontor.jpg
Susanna Elfors och Moa Arnberg.

Under pandemin har många av oss arbetat hemifrån och tekniken för distansarbete har utvecklats enormt. Nu kan vi börja träffa andra igen men många vill även i framtiden slippa pendla till kontor på andra sidan stan.

Därför lanserar fastighetsägaren Herbhus AB i samarbete med Sustopia Kvarterskontoret i Björkhagen. Här kan såväl anställda som egenföretagare ha sin lokala arbetsplats i en liten mysig lokal med egen uteplats som ligger nära bageriet/kaféet Bonne Femme, Kroppsverkstan, det alternativa gymmet med yogalokal och ett stenkast till Nackareservatet.

Det här är ett roligt sätt att arbeta konkret med hållbarhet och att utveckla vårt kvarter här i Björkhagen.

Kvarterskontoret i Björkhagen rymmer 4-5 fem personer och startar i september. Den 2 september är det öppet hus och invigning med planering av odlingar i anslutning till kontoret samt lite underhållning i trädgården. 

- Det här är ett roligt sätt att arbeta konkret med hållbarhet och att utveckla vårt kvarter här i Björkhagen, säger Moa Arnberg som som förvaltar fastigheten. Hon är en framsynt fastighetsägare med stort intresse för både och social och ekologisk hållbarhet. 


- Jag tycker att det är viktigt att även små, privata fastighetsägare tar ansvar och jobbar med hållbarhetsfrågan och vill här visa att det är möjligt. Förhoppningsvis kan vi på Herbhus inspirera andra. 

Konceptet Kvarterskontor har utvecklats av entreprenören Susanna Elfors som har startat Bagarmossen Resilience Centre, ett kvarterskontor som har funnits i fem års tid nu.

- Vi har ett kontor med en ätlig trädgård och har arrangerat en mängd aktiviteter i grannskapet såsom skördefester, julfester, hållbarhetsforum och olika typer av workshops. Efter fem år ville jag sprida detta och berättade i Mitti Söderort att jag ville starta upp Kvarterskontor. Och intresset har varit stort. Minskad belastning på trafiken, mer levande stadsdelar, en bättre livskvalitet med minskad pendling och även att lokaler kan används mer effektivt är bara några av de positiva effekter vi väntar oss. Herbhus nappade direkt och nu kör vi igång.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.