Kreativt kvarter fylls på

23 november 2021

Den 1 juni 2022 flyttar Anagram in den gamla Trikåfabriken i det anrika kvarteret Bilden på Möllevången i Malmö. Tillsammans med FOJAB är de först ut med att skriva på kontrakt i detta nya kontorskoncept som Stena Fastigheter utvecklar tillsammans med hyresgästerna.

Stena.jpg
Bild. Stena Fastigheter Malmö

I kvarteret Bilden runt den gamla Trikåfabriken i Malmö har det producerats både kulörta baddräkter, motorcyklar och barnkläder sedan tidigt 1900-tal. Idag samlas etablerade och nya entreprenörer inom kreativa näringar. Nu är det klart att ännu ett kreativt tillskott kommer till dessa kvarter då produktionsbolaget Anagram flyttar delar av sin verksamhet hit from 1 juni 2022.

När det nu var dags att göra en större upprustning av fastigheten var målet att både behålla husets karaktär och själ men också att hålla fast i profilen på hyresgästerna.

Anagram kommer hyra en lokal på 180 kvm på tredje våningen och blir då bl a grannar med FOJAB arkitekter som är en stor ny hyresgäst och som ansvarar för utformning och gestaltning i samband med ombyggnad av hela fastigheten.

spännande utveckling

Området runt Bergsgatan/Friisgatan är i en spännande utveckling med många kreativa näringar. Stena Fastigheter vill genom ombyggnaden av Trikåfabriken bidra till att stärka den utvecklingen.

- Trikåfabriken har länge huserat många kreativa aktörer. När det nu var dags att göra en större upprustning av fastigheten var målet att både behålla husets karaktär och själ men också att hålla fast i profilen på hyresgästerna. Anagrams flytt hit är ett kvitto på att det verkar fungera, säger Unni Sollbe, vd Stena Fastigheter Malmö.

Ann Körling, strategisk filmutvecklare på Malmö stad, ser väldigt positivt på Anagrams etablering i Malmö.

- Som regionens största produktionsbolag har Anagram en stor betydelse för utvecklingen av Malmö som filmstad både genom att man skapar arbetstillfällen men också genom att synliggöra och bredda synen på Malmö som stad i sina produktioner allt från Tunna blå linjen till humorserier, säger Ann Körling.

- Anagram är ett dragplåster i många sammanhang och bl a tror jag att det kommer underlätta i olika former av samarbeten såsom mentorskapsprogram med mera, avslutar Ann.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.