Kontorshus med unik exponering

5 oktober 2021

Strax norr om centrala Malmö, på Västkustvägen i Spillepengens industriområde, bygger Areco en toppmodern kontorsbyggnad som kommer att erbjuda unika exponeringsmöjligheter. Inflyttning i fastigheten, som kommer bli ett nytt landmärke i området, är planerad till andra kvartalet 2022.

Areco Properties är ett familjeägt fastighetsföretag i Malmö som ingår i Areco-koncernen. Företaget fokuserar främst på att förvalta Arecos befintliga industrifastigheter men förvärvar och utvecklar även nya objekt. Just nu är det fullt fokus på bygget på Västkustvägen, i ett område med utmärkt utvecklingspotential.

Perfekt läge

Endast ett busstopp från centrala Malmö och en dryg halvtimmes resa från Kastrup blir Arecos nya kontorsbyggnad välplacerad, både ur ett regionalt och internationellt perspektiv. Dessutom kommer de uppemot 40 000 fordon som färdas längs Västkustvägen varje dag att passera fastigheten.

Inflyttningen är planerad till andra kvartalet nästa år, det ser vi verkligen fram emot.

– Läget är perfekt med tanke på att man når motorvägarna E6 och E22 på bara några minuter, menar Peter Areskog, koncernchef. Fastigheterna ligger utmed Västkustvägen och i nära i anslutning till Malmös två viktigaste trafikleder, Inre och Yttre Ringvägen samt E6 och E22, vilket underlättar transporterna i Öresundsregionen.

Areco flyttar själva in

Areco själva kommer att flytta sitt huvudkontor till översta våningen i huset.

– Areco-koncernen är indelad i fem affärsområden: Areco Metals, Areco Profiles, Areco Direct, Areco Contractor och Areco Properties, förklarar Peter Areskog. Vi behöver helt enkelt mer utrymme och har därför valt att bygga nytt och flytta huvudkontoret från vårt nuvarande hus för att på så sätt kunna ge mer plats åt Areco Profiles som är vår tillverkningsenhet. Det här är vårt hittills största produktionsprojekt och huset kommer fungera både som huvudkontor och som ett slags ”showroom” där vi kan visa upp hela koncernen.

Men det finns också plats för fler företag i huset och man sitter just nu i förhandlingar med externa hyresgäster.

Kontor från 300 kvm

Kontorshuset får en total uthyrningsbar yta på 3 100 kvm uppdelat på tre våningsplan. Här kan externa företag hyra kontor från 300 kvm och lokalerna kommer kunna utformas helt efter företagens behov och verksamhet.

– Allt för att ge dem maximala utvecklingsmöjligheter, menar Peter Areskog.

På taket kommer det att finnas en gemensam terrass med mycket växtlighet som ska vara tillgänglig för både arbete och avkoppling. Utöver det ska en parkering anläggas i anslutning till fastigheten och därifrån nås större motorvägar inom bara några minuter.

I skrivande stund håller stomarbetet på att färdigställas.

– Vi siktar på att få ett tätt hus under hösten så att installationer och de invändiga arbetena kan påbörjas. Inflyttningen är planerad till andra kvartalet nästa år, det ser vi verkligen fram emot.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.