Kontoret som en bärande del

27 mars 2018

Bravura är ett rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar för att få både företag och människor att växa. För att vara trovärdig som partner är den egna arbetsplatsen den givna utgångspunkten och även det nya kontoret i Malmö är en bärande del i utvecklingen.

Bravura har under de senaste åren vuxit snabbt och utsetts till Gasellföretag 2013, 2014, 2015 och 2016. Företaget grundades 2008 och har sedan dess vuxit från ett startup i en källarlokal till att idag ha en rikstäckande verksamhet. Arkitekt- och konsultföretaget MER var med från början och utformade det första kontoret. I västra hamnen i Malmö öppnas nu det åttonde.

Bravura är ett rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar för att få både företag och människor att växa. För att kunna attrahera rätt kandidat till rätt arbetsgivare och för att vara trovärdig som partner är den egna arbetsplatsen den givna utgångspunkten.


Det är vanligt att man sitter i pentrydelen och jobbar mellan möten, och det finns även flera naturliga mötesplatser där man kan ses och prata.

 

Det var centralt att lokalerna skulle spegla Bravuras identitet och vara en bärande del i företagets fortsatta utveckling. 

- Vi har samarbetat med Bravura under många år, och det var naturligt att vi var med tidigt i processen för att ge vår input i planeringen, säger Niklas Larsén, ansvarig arkitekt.

Som företag är Bravura en öppen organisation med hög mötestäthet. Lokalerna ska dagligen hantera ett stort antal gäster och bland besökarna finns både uppdragsgivare och kandidater. Oavsett vem som kommer in på kontoret ska lokalen vara både förtroendeingivande och trygg, ur flera perspektiv. 

- Trygghet och förutsägbarhet är förutsättningar för att människor ska växa – det gäller både egna medarbetare och de kandidater som besöker kontoret. Samtidigt är Bravura ett ungt och entreprenöriellt företag, något som också måste vara tydligt, säger Niklas Larsén.

På kontoret i Malmö är det vanligt att man sitter i pentrydelen och jobbar mellan möten och det finns även flera naturliga mötesplatser där man kan ses och prata. 

Arkitekturen i sig skapar naturliga avskärmningar som fungerar som slussar till skydd för medarbetare medan avsaknaden av dörrar skapar en öppen och inkluderande känsla för besökaren. Det faktum att Bravuras medarbetare ofta är ute på språng gör det dessutom extra viktigt att ha en gemensam mötesplats

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.