Kontor planeras på Värmdö

27 november 2018

En ny stadsdel med nyproduktion bäddar för kontors- och handelslokaler. Detaljplanen ligger nu ute för samråd.

Det aktuella planområdet ligger vid Skogsbovägen i Gustavsberg där en helt ny stadsdel planeras. I industriområdet bakom kommunhuset planeras sex fastigheter främst till lägenheter, men en betydande del av lokalerna öppnar även för handel, kontor och restaurang. 

- Generellt i detaljplanen finns det lokaler för verksamheter, hur många vet jag inte. Men det kommer att finnas plats i bottenvåningarna för exempelvis små egenföretagare med kontor, säger Linnea Olofsson, projektledare på Värmdö kommun.

Gustavsberg är ett område i tillväxt och därför ser Värmdö kommun ett stort behov av nybyggnation. Fastigheterna kommer att ligga på en central gata där det tidigare har funnits industri och lager. Området omvandlas nu till ett bostadsområde med lokaler för centrumändamål.

- Förmodligen kan man tänka sig att det blir någon typ av restaurang eller kafé. Det kommer vara uppblandat och redan nu finns det många småverksamheter i närområdet som hälsoföretag och dylikt. Något sådan verksamhet skulle också vara trevligt att få in i de nya fastigheterna, säger Linnea Olofsson.

Skogsbo properties AB och Grindstugärde nya fastigheter AB har ansökt om detaljplanen som nu ligger ute för samråd fram till 18 december 2018. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.