Kontor och hotell med utsikt

18 maj 2018

Längst ut på piren ska Midroc sätta sitt avtryck i Oceanhamnen med ett hus som fylls med både ett World Trade Center och ett Scandichotell med 180 rum. Ett innehåll som kommer ge den nya stadsdelen en puls och även mindre företag en chans att etablera sig i stadens nya affärsdistrikt.

Nyligen blev det officiellt att Midroc har tecknat avtal med Scandic som hotelloperatör i det nya huset längst ut på Oceanpiren.

– Det här känns självklart väldigt bra, konstaterar Johan Svedström, affärschef på Midroc. Och även de andra aktörerna verkar se positivt på ett hotell i området. Det blir ett bra komplement till de andra verksamheterna och stärker alla i området.

Obruten panoramautsikt

I och med avtalet med Scandic är nu 65 % av huset fyllt och Midroc kan koncentrera sig på att hitta företag som vill sälla sig till deras World Trade Center-koncept. Att etablera ett World Trade Center i just Oceanhamnen var menat redan från början.

– Det finns helt klart utrymme för ett större World Trade Center i Helsingborg, menar Johan Svedström. Det är ett starkt varumärke och vi kan den här verksamheten. Här kan även ett mindre företag upplevas som större, teckna kortare kontrakt och dessutom etablera sig i ett fantastiskt läge. Huset ger en obruten panoramautsikt ut mot sundet.

Det finns helt klart utrymme för ett större World Trade Center i Helsingborg.Premiumkontor

De företag som kommer att söka sig hit gör det på grund av läget och för att de vill sitta i premiumlokaler, menar Johan Svedström.

– Men de måste också vilja vara i det här sammanhanget, de måste passa in i World Trade Center-konceptet. Så vi kommer att vara selektiva.

Kontorslokalerna återfinns på plan 6-12, på sammanlagt 4 000 kvm. Även större företag kommer att kunna hyra exempelvis ett helt våningsplan, med möjlighet att påverka sina ytor.   

– Men exakt hur konceptet kommer att se ut får vi se. Det är mer än två år tills vi öppnar och vi håller hela tiden örat mot marken för att lyssna av trenderna.

Fina synergieffekter

Säkert är dock att tillsammans med Scandichotellet blir World Trade Center-konceptet ännu starkare, förklarar Johan Svedström.

– Hotellet kommer att ge fina synergieffekter.

Förutom de 180 rummen planeras det för konferensmöjligheter, gym, restaurang, bar och en skybar. Konferens-, gym- och receptionstjänster kommer att nyttjas gemensamt och i källarplanet finns både cykel- och bilparkering.

– Hotellet kommer att fokusera både på affärsresenärer och turister och dra nytta av det ökande turismsegmentet, särskilt under sommarperioden som är en topperiod i Helsingborg, säger Peter Jangbratt, landschef på Scandic Sweden.

Midroc kommer också att bygga bostäder i området och även de boende kommer att kunna dra nytta av hotellets tjänster och utbud.

Ramar in hamninloppet

Spaden går i backen efter semestrarna och hotellet slår upp sina dörrar 2021, därefter kan kontorsytorna färdigställas. Johan Svedström ser fram emot byggstart.

– Vi tycker det är fantastiskt spännande att tillsammans med Helsingborgs stad få möjligheten att fortsätta samhällsbyggandet i Oceanhamnen med både nya lokaler och bostäder. För oss blir det en en naturlig fortsättning på SeaU Helsingborg. Vi kommer att rama in hamninloppet med våra projekt.  

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.