Kontor med spets i The Edge

30 januari 2018

Midroc Property Development satsar vidare i heta Hyllie i Malmö och har nyligen byggstartat kontorshuset The Edge. Ett hus som ska ge magiska möjligheter för sina framtida hyresgäster. Och förutsättningarna för det är minst sagt goda.

Midroc satsar mycket i Malmö så att fastighetsbolaget är en tongivande aktör även i Hyllie, som är ett av Malmös viktigaste utvecklingsområden, känns självklart. 

- Vi vill absolut vara med och fortsätta utveckla Hyllie, förklarar Maria Ekström, Affärschef. Vi har redan byggt Malmömässan, kontorshuset Hermod och även bostäder. Extra roligt är att vi alldeles nyligen, tillsammans med Wingårdh Arkitekter, vann en markanvisningstävling för den sista centrumtomten i området.

Projektet Maria Ekström refererar till är The Embassy of Sharing som totalt omfattar cirka 55 000 kvm varav cirka 21 000 kvm är avsatta för kontor och kontorshotell, förutom hyres- och bostadsrätter, studentbostäder, sharing spaces/sociala ytor och verksamhetslokaler i bottenplan. 


För oss är det jätteviktigt att erbjuda våra hyresgäster möjligheter att växa inom huset. 

Magiska möjligheter

Hyllie, som för cirka åtta år sedan bara var en åker, är hetare än hett och i en internationell och fantastisk kommunikativ miljö byggs den ena signaturbyggnaden efter den andra. Midrocs kontorshus The Edge, som ska så klart i slutet av 2019, är det senaste i raden. Ett första spadtag togs efter årsskiftet och uthyrningsarbetet är i full gång. Redan nu är de två översta våningarna uthyrda till företaget AddPro. 

- Vi har märkt en ökad efterfrågan i takt med att byggstarten närmat sig, berättar Maria Ekström. Främst från företag som söker det där lilla extra, inte minst arkitekturmässigt. Vi brukar säga att vi vill skapa magiska möjligheter för företag och dess personal i deras vardag. Och The Edge är verkligen en speciell byggnad.

Även läget kan skapa magi. 

- Hyllie har ju fantastiska kommunikationsmöjligheter, faktiskt oberoende av vilket transportsätt man väljer. Med bil tar man sig enkelt ut både via yttre och inre ringvägen, till Malmö Central tar det bara sex minuter med tåget och via Citytunneln kan man checka in på Kastrup efter 12 minuters resa. The Edge kommer ligga som en solitär i området, i ett fritt läge med fri utsikt, i direkt  anslutning till Hyllie Vattenpark och grönområden.

Stärk varumärket

Och det blir en solitär som syns. Som även kommer få sina framtida hyresgäster att synas. Med sin ikoniska arkitektur och skarpa, tio våningar höga glasfasad är The Edge ett perfekt hus att profilera sig i och stärka sitt varumärke med. 

Här är dagsljuset ständigt närvarande och redan i lobbyn, med sina 4,5 meter i takhöjd, får man en känsla för husets rymd och volym, förklarar Maria Ekström.

I kontorslokalerna är det tre meter till tak och alla arbetsplatser är placerade utmed glasväggarna för maximalt ljus. 

- Vi jobbar mycket med att bygga in välmående i våra hus där inomhusmiljön gör gott, bland annat med bra inomhusklimat och miljövänliga material.

The Edge består av 10 våningar på cirka 780 kvm vardera.  

- Våningsplanen kan självklart kopplas ihop och ett våningsplan kan även delas i tre delar. På Midroc har vi stor erfarenhet av att skapa allt från aktivitetsbaserade miljöer till öppna landskap eller traditionella cellkontor. Vill man senare förändra sin miljö är all teknik modulanpassad. För oss är det jätteviktigt att erbjuda våra hyresgäster möjligheter att växa inom huset. 

Panoramautsikten ingår

Förutom en spektakulär arkitektur och kontorsytor med spets får man som hyresgäst i The Edge även tillgång till en takterrass med sluttande grönytor och 360 graders panoramautsikt. Perfekt för inspirerande personal- eller kundevent.

- Eller varför inte ta med sin yogamatta upp på lunchen, tipsar Maria Ekström. Eller träna på annat sätt? I källarplanet kommer det att finnas en sportdepå där man kan förvara cykeln, ta en dusch och byta om. Vi vill skapa möjligheter för en aktiv livsstil. 

Även i bottenplan ska det råda aktivitet.  

- Här vill vi skapa ytor som ger liv och rörelse till huset och hela området. Till exempel café, restaurang och rum för tankar, möten och avkopplande samvaro. Ytor som även kan få hyresgästerna i The Edge att samverka med varandra. Det är vår förhoppning, menar Maria Ekström avslutningsvis.  

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.