Kontor med saltstänk på rutan

30 januari 2018

Innerhamnen är en i raden av positiva satsningar i Sölvesborg. Innerhamnen är en planerad stadsdel i centrala Sölvesborg med ca 400 nya lägenheter, kontor med ca 400 arbetsplatser, barnomsorg och seniorboende, hotell och konferensanläggning, kulturarena, butiker och restauranger med mera.

Foto: Thomas Fredriksson

Innerhamnen kommer att ligga alldeles intill resecentrum i Sölvesborg. Det geografiska läget i kombination med en infrastruktur där man med tåg inom en timme når såväl Karlskrona i öst eller Lund i väst är väldigt bra. Då är det inkluderat två minuters promenad från kontoret till resecentrum. Om ett företag behöver komma vidare med flyg finns inrikesflyget 35-40 minuter bort och utrikesflyget når man med tåg till Kastrup inom 1,5 timme.

Här skapas möjligheter för en bred flora av kommersiella lokaler och ytor. Målsättningen är att det ska finnas möjlighet att etablera kontor, hotell, konferenslokaler, butiker, restauranger, äldre- och barnomsorgsverksamhet. Dessutom planeras för olika verksamheter med marin inriktning. Så har man planer på att etablera ett nytt kontor/verksamhet i södra Sverige kan Innerhamnen vara den perfekta platsen. De kontorsfastigheter som kommer finnas i stadsdelen kan inte vara mer lämpliga, menar man på Solixx Utveckling.

Idag har Sölvesborg ett näringsliv som kännetecknas av stort engagemang och kommunen arbetar för att ständigt ge företagen bästa möjliga förutsättningar. Det kan bara bekräftas genom det nära samarbete som Solixx Utveckling, som driver projektet, upplevt när man arbetat fram en godkänd detaljplan och exploateringsavtal. Byggstarten är planerad till 2019-20 och just nu pågår diskussioner med exploatörer.

För mer information om chansen att etablera här; innerhamnen.se/kommersiella-lokaler/

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.