Kontor i glittrande juvel

8 maj 2018

Wihlborgs ska bygga ett av de tre planerade kontorshusen i Oceanhamnen och kan till sommaren börja följa utvecklingen från sitt nuvarande kontor ovanpå Knutpunkten. Här kommer de kunna se sitt spektakulära kontorshus Prisma växa fram. Ett hus på 13 000 kvm med magnifika glaspartier som för tankarna till både diamanter, isberg och juveler.

Med huset vill Wihlborgs erbjuda företag något alldeles extra i den nya stadsdelen. Arkitekten Erik Giudice har ritat ett hus som garanterat kommer bli ett nytt landmärke.

- Prisma kommer verkligen att sticka ut och det är precis det vi vill. Den här platsen kräver sitt hus, menar Jan-Erik Johansson, Fastighetschef, Wihlborgs Helsingborg.

- Fasaden kommer att se spännande ut även kvällstid, vi håller som bäst på att titta på en effektfull fasadbelysning, berättar Peter Siroky, Förvaltare, Wihlborgs Helsingborg. Huset kommer att bli ett landmärke även från havet.

Men att satsa på spektakulär arkitektur handlar om mer än att göra ett avtryck i stadsbilden, förklarar Jan-Erik Johansson.

- Vi vill att Prismas arkitektur ska bli ett mervärde. De som etablerar sig här ska känna en stolthet över det här huset och eftersom vi vill locka företag även utanför Helsingborg är det extra viktigt.

En egen ö

Prisma kommer att ligga alldeles vid kanten till Öresund, precis intill det torg som skapas vid slutet av den nya gång- och cykelbron.  

- Vi tycker givetvis att vårt läge är det bästa, menar Jan-Erik Johansson. Prisma ligger på hörntomten och alldeles vid den nya bron som kommer att göra det enkelt att ta sig mellan Oceanhamnen, Knutpunkten och övriga centrum.

- Bron skapar ett fint flöde och kommer att stå klar om cirka 1,5 år tillsammans med de första bostäderna, berättar Peter Siroky.

Oceanhamnen kommer även att kunna erbjuda en grön rekreationsyta, ett havsbad och en småbåtshamn då hamninloppet öppnas upp.  

- Den här första etappen av Oceanhamnen blir nästan som en egen ö, ett jättehäftigt område som kommer att leva dygnet runt, konstaterar Jan-Erik Johansson.

Pussel på 13 000 kvm

Ett pussel på totalt 13 000 kvm ska nu läggas då uthyrningsarbetet börjar. De olika våningsplanen på 1 700 kvm vardera kommer att kunna delas i som mest sex enheter.

-  Flexibilitet är ett nyckelord och vi kan erbjuda kontor i storlek från ca 300 kvm upp till ett par plan menar Jan-Erik Johansson.

Byggstarten för Prisma är planerad till sommaren och de första företagen flyttar in år 2020.

- Nu ska vi börja uthyrningsarbetet. Just nu är det många företag som visar stort intresse och många har redan hört av sig. Vi har stora förväntningar på det här projektet, konstaterar både Jan-Erik Johansson och Peter Siroky avslutningsvis.

Peter Siroky och Jan-Erik Johansson


Läs artikeln i sin helhet i Lokalguiden Sverige nr 5.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.