Kommersiellt i Origo

7 mars 2023

Citycon äger och utvecklar 33 centrum i Norden och Baltikum, däribland sex i Sverige. I Sverige, i Barkarbystaden, är bolaget även verksamt med det nya bostadsfastighetsprojektet Origo. Nu står det klart att både Pizzeria Ruccola och Indian Garden tar plats i huset.

barkarbystaden webb.jpg
Bild: Tovatt Architects & Planners

– Vår strategi är att skapa moderna stadskärnor, där vi utvecklar attraktiva bostäder, kontor och kommunal service kring våra redan etablerade handelscentrum. Origo, som är belägen nära både Kista Galleria och Jakobsbergs Centrum, är ett tydligt exempel på detta, säger Erik Lennhammar, Chief Development & Investment Officer, på Citycon.

Origo ska omfatta över 200 välplanerade bostäder men vi har även en stor yta på 1 800 kvm som är avsedd för kommersiell uthyrning som restauranger, gym och affärer. 

Fastigheten Origo är belägen i Barkarbystaden, mitt emellan Citycons centrum Kista Galleria och Jakobsbergs Centrum, som är ett av norra Europas största och mest expansiva stadsutvecklingsområden. Byggnationerna pågår som bäst och projektet ska färdigställas i två faser, under Q1/2024 och Q2/2024, då Citycon tillträder fastigheten.

– Origo ska omfatta över 200 välplanerade bostäder men vi har även en stor yta på 1 800 kvm som är avsedd för kommersiell uthyrning som restauranger, gym och affärer. På detta sätt utnyttjar vi vår expertis inom leasing på Citycon för att skapa en optimal mjx av bostäder och kommersiella hyresgäster, säger Kaveh Feliciano, Business Development Director Nordic, på Citycon.

Den kommersiella delen av Origo-fastigheten ska rymma restauranger, träningsanläggningar och annan typ av service.

– Vi har ett toppenläge mitt emot den nya ingången till tunnelbanan. Redan nu kan vi stolt berätta att både Pizzeria Ruccola och Indian Garden kommer att öppna upp nya restauranger i Origo under sommaren 2024 och vi har fler restauranger och caféer på gång, säger Sargon Yan, Leasing Manager F&B, på Citycon.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.