Klädkedja gör comeback i Stenstan

18 juni 2024

Nu är det klart att klädkedjan Fanny återetablerar sig i Stenstan i Sundsvall. Butiken blir belägen i en eftertraktad markplanslokal på Storgatan och utformas efter varumärkets klassiska koncept – med en cityanpassad touch. Fastighetsägaren Diös har inlett utvecklingen av lokalen inför invigningen som beräknas äga rum i slutet av september.

Bild: Diös Fastigheter
Bild: Diös Fastigheter


Fanny är ett familjeägt företag med sju – snart åtta – butiker i Norrland samt en webbshop som erbjuder ett brett sortiment inom mode för dam. För snart femtio år sedan öppnade den första Fannybutiken i Stenstan och lagom till jubileet kommer kedjan tillbaka till stadskärnan. Den nya butiken, som blir belägen på Storgatan 38 mellan H&M och Kicks, är ca 170 kvadratmeter stor med ett sortiment som optimeras utifrån både kundgruppen, handelsmönster och stans övriga utbud.     

– Det här är den fjärde butiksöppningen vi offentliggör inom loppet av knappt ett år, och definitivt inte den sista. Fannys återetablering är ett fint kvitto på trenden som vi sett vuxit sig stark – att allt fler väljer att satsa i stadskärnan. Det känns riktigt bra att välkomna Fanny till detta fantastiska läge med entré och stora skyltfönster mot gågatan. Vi hälsar Claes Warpe och hans team varmt välkomna till Storgatan och till oss, säger Susanna Johansson, kommersiell uthyrare, Diös Sundsvall.  

- Timingen är helt rätt – positiva vindar blåser i Stenstan och vi vill självklart finnas i ett av de mest eftertraktade butikslägena. Med den här etableringen stärker vi vår position i Sundsvall och ökar vår tillgänglighet gentemot våra kunder. Sortimentet kommer att skilja sig något ifrån våra andra butiker, som alltid tidlösa och smakfulla plagg – men även plagg med lite tuffare stil, säger Claes Warpe, vd och ägare, Fanny.  

Diös och Fanny har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.  

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.