Kineum uthyrt till 80 %

12 januari 2021

Techbolaget Wint Group AB har tecknat ett 5-årigt hyresavtal om 927 kvm i Kineum och flyttar in på våning 23 i huset under kvartal 4 2022. Kineum blir en unik hybrid, där kontor och hotell integreras till en pulserande helhet. En plats som sjuder av liv hela dygnet och med fokus på arbetsglädje, nytänkande och möten. Avtalet med Wint innebär att 82% av projektet är uthyrt.

Kineum.jpg
Bild: TMRW (beskuren)

- Vi välkomnar Wint till Kineumfamiljen. De blir ett helt perfekt tillskott i huset, med härlig framåtanda och en kultur som rimmar väl med husets koncept, säger Mikael Dotevall affärsområdeschef på Platzer, som tillsammans med NCC utvecklar Kineum.

Kineum kommer att vara en perfekt lösning för oss på Wint. En kreativ, visionär och inspirerande arbetsmiljö som, precis som Wint, är utmanande och nytänkande.

Kineum byggs just nu vid Ullevimotet i Göteborg, och blir en 27 våningar hög destination full av upplevelser. JIMMY´Z Resort & Hotel som utvecklas av ESS Group kommer att fylla huset med flera restauranger, caféer, pool club och aktiviteter och bjuder på en mängd roliga aspekter och detaljer som alla förstärker helhetsupplevelsen.

- Kineum kommer att vara en perfekt lösning för oss på Wint. En kreativ, visionär och inspirerande arbetsmiljö som, precis som Wint, är utmanande och nytänkande. Jag är övertygad om att valet av Kineum både kommer att göra Wint till en än mer attraktiv arbetsgivare och motivera oss på vår tillväxtresa, säger Daniel Johansson, VD på Wint.

Kineum omfattar en ny byggnad om 26 000 kvadratmeter, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i Q4 2018 och beräknas färdigställas under 2022. Klara hyresgäster i det nya huset är JIMMY’Z Resort & Hotel, NCC, IFM och Wint Group.

Projektet Kineum drivs gemensamt av Platzer och NCC i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.