Kineum blir en destination

7 januari 2020

Lite större, lite färgstarkare, lite självsäkrare. Kontorshuset Kineum i Gårda blir allt annat än vanligt. En hybrid där kontor och hotell integreras till en enhet som lever hela dygnet. Över en hotellfrukost vid det som nu är en byggarbetsplats i Gårda, lanserade ESS Group på torsdagen sitt koncept för hotellet som kommer göra Kineum till en destination fylld av upplevelser.

platzer.jpg
Illustration: TMRW/Refflex Arkitekter

Namnet på hotellet blir JIMMY´Z och kommer att fyllas med flera nischade koncept med en genomgående röd tråd. En konceptuell linje som omfamnar det överdrivna, rymmer världens alla kök, pool club och aktiviteter och bjuder på en mängd roliga aspekter och detaljer som alla förstärker helhetsupplevelsen.

I huset ryms ett flertal restauranger, från kolgrillsrestaurangen Archie's grill och Maggie's coffie joint till Gaby's med inspiration från Little Italy och GogoGaga med influenser från New Yorks Korea town. Kronjuvelen är Pachanga Rooftop pool på våning 26 och 27, som blir en beach pool club och långt ifrån ett traditionellt spa.

-  Känslan i entréplanet blir en blandning av vardagsrum och saluhall, den traditionella concierge-disken byts mot en flower shop, och atmosfären förändras under alla dygnets timmar, säger Jonas Stenberg.

Här blir hela huset en enhet där kontorshyresgästerna kan utnyttja det de har behov av.

Hotellet gör Kineum till en 27 våningar hög hybrid, en unik kombination av kontor- och hotellupplevelse, där gränserna mellan de olika delarna suddas ut.

Nästa steg för kontoret

-  Det här är nästa steg i kontorets utveckling, där det friare förhållandet till arbetsplatsen tidigare gett upphov till aktivitetsbaserade arbetsplatser och coworking. Här blir hela huset en enhet där kontorshyresgästerna kan utnyttja det de har behov av, säger P-G Persson, VD på Platzer, som tillsammans med NCC utvecklar Kineum.

Stadsdelen Gårda, är trots sitt läge mellan evenemangsstråket och stadens stora infartsled lite bortglömd, men kommer att genomgå en stor omvandling de närmaste åren i takt med att flera stora pågående projekt färdigställs.

-  Vi menar verkligen allvar med att vi vill utveckla hela Gårda. Utöver våra två höghusprojekt Kineum och Gårda Vesta kommer vi tillsammans med NCC med flera, finansiera en busslinje för att förenkla resandet och minska bilberoendet i stadsdelen, säger P-G Persson.

Klart 2022

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i Q4 2018 och beräknas färdigställas under 2022. Med NCC som klar hyresgäst och ESS Group som ansvarig för hotellupplevelsen återstår så att fylla sju av de 27 våningsplanen, på våning 19-25.

Projektet Kineum drivs gemensamt av Platzer och NCC i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.