Jakten på nya lokaler med Lokalguiden+

3 december 2019

FAVO beskriver sig själva som framtidens restaurang. Med en aggressiv expansionsplan letar de nya lokaler runt om i landet och Lokalguiden hjälper dem på vägen.

För ganska exakt två år sedan startades FAVO. Restaurangkonceptet som äger hela kedjan, från tillverkning av maten till bilarna som kör ut den. Till skillnad från konkurrenter som Foodora och Wolt står de för allt själva. 

– Detta gör att vi kan hålla en mycket, mycket högre kvalitet på produkten. Vi lägger stort fokus på maten, säger Oscar Johansson, en av grundarna till FAVO.

Kedjan har stora expansionsplaner. Just nu finns FAVO i Stockholm och Borås och under 2020 planerar man att öppna 11 nya enheter och året därpå ytterligare 16 enheter.

– Vi har en ganska aggressiv expansionsplan vilket känns väldigt spännande och roligt.

För att hitta nya lokaler har FAVO tagit hjälp av Lokalguiden och tjänsten Lokalguiden+. Den fördjupade tjänsten innebär bland annat en personlig kontakt hos Lokalguiden och hjälp med bokning av möte med fastighetsägare. 

–  Jag träffade Daniel Åberg och vi tänkte att vi provar detta och ser vad det ger. Det kändes väldigt bra och vi hoppas att det kan ge ett bra resultat. Vi har egna etableringsansvariga som jobbar heltid med det, så samarbetet med Lokalguiden blir som en förlängd arm och ett väldigt bra komplement, menar Oscar Johansson. 

– Vi hoppas att Lokalguiden+ ska ge fastighetsägarna en möjlighet att se vårt brand via Lokalguidens kanaler, och att vi kan komma dit och pitcha in det ännu mer. Jag hoppas att Lokalguidens kanaler plus vårt intressanta pitch-material ska kunna fånga fastighetsägarna, fortsätter han. 

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.