Inte bara på museet

25 februari 2021

Font föddes ur ett konkret behov av en visuellt enkel soffa som är lätt att använda, kombinera och flytta runt. Den skulle ha ett samtida minimalistiskt uttryck och samtidigt bära en del av Nationalmuseums historia.

- Font bygger på reduktion och formen kändes helt rätt för mig från första ögonblicket, med en raffinerad enkelhet och bra komfort. Därför har det också varit både naturligt och rolig att fortsätta utveckla den med fler moduler, säger formgivare Matti Klenell.

Tanken med systemet var redan från start att det skulle kunna växa ur museet och användas i många olika offentliga miljöer.

Den grafiska tydligheten inspirerade också till namnet Font med associationer till bokstäver som kan kombineras och formas till ett distinkt möbelspråk. De raka och svängda modulerna som lanserades 2018 kompletteras nu med en fåtölj, raka bänkar och fler svängda moduler som även möjliggör ett utåtvänt sittande.

- Tanken med systemet var redan från start att det skulle kunna växa ur museet och användas i många olika offentliga miljöer. Det är precis vad som har hänt och med de nya delarna blir mångsidigheten och flexibiliteten ännu större och möjligheterna fler, säger Matti Klenell.

Läs mer härPernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.