Inred med växtväggar

11 oktober 2018

Moderna konstgjorda växter är så snygga att de misstas för organiska växter. De gör det också möjligt att flytta fram gränserna för hur man kan inreda med växtväggar och på så sätt skapa mer kreativitet.

Enligt Linda Forsberg på By Faux är många arkitekter och inredare faktiskt överraskade över hur bra kvalité som konstgjorda växter har idag. Förutom att vara visuellt vackra skapar de nya inredningsmöjligheter eftersom konstgjorda växter kan användas utan att ta hänsyn till ljusförhållanden, allergier och skötsel. Dessa fördelar blir särskilt märkbara när det kommer till växtväggar som nu är en trend i allmänna utrymmen och lokaler.


– På flygplatser och väntrum är växtväggar väldigt populära att använda och de skapar en härlig lugn känsla. Men med organiska växter kräver de väldigt mycket skötsel för att de inte ska visa och därmed skapa den motsatta effekten, säger Linda Forsberg.

Ett uppmärksammat exempel på en konstgjord växtvägg finns på Londons flygplats Heathrow och de användes också som dekor på efterfesten till Oscarsgalan förra året.

– Växtväggar användas redan flitigt av arkitekter och inredare men med konstgjorda växter skapar man helt nya kreativa möjligheter.


Källa: TT
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.