I topp i Citygate

10 januari 2023

Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Antmicro AB om 410 kvadratmeter kontorsyta. Inflyttning sker i april 2023.

citygate webb.jpg
Foto: Anna Kuylenstierna

– Vi är glada över att välkomna Antmicro AB till våning 35 som är den översta kontorsvåningen i Citygate, med den i särklass mest vidsträckta utsikten i huset.  Här kan de skapa arbetsplatser som stärker medarbetarna och utvecklar verksamheten. För företag som söker förändring och vill vara attraktiva arbetsgivare så är Citygate med sin tydliga profil ett framtidssäkrat val, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Huset kommer att drivas till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby, en viktig pusselbit i en energieffektiv helhetslösning för Citygate.


– Vi är glada över att etablera Antmicros senaste kontor i Citygate. Göteborg som stad är känt för sin industrisektor, sina tekniska universitet och trevliga storstadsmiljö. Citygate är redan känt för sin starka hållbarhetsprofil och ett välkänt landmärke vilket är helt rätt för oss, säger Peter Gielda, CEO, Antmicro AB.

I Citygate har nu hyresgäster som Sector Alarm, Aspia, Visma, Parttrap, Skanska, Verahill, Flodéns och Knightec flyttat in samt Compass Group som har öppnat caféet och restaurangen. Konferensplanet öppnar efter årsskiftet då ytterligare hyresgäster som Bosch, OnePartner, Manpower och WSP välkomnas till huset. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med brett servicekoncept hälsohub/gym, cykelhotell och husets egna coworking.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.