Hyr kontor med fjällutsikt

22 januari 2018

I november invigdes E-hälsocentrum i Östersund. Ett unikt samarbete mellan privata företag och offentlig verksamhet.

Med visionen att Region Jämtland Härjedalen ska bli ledande inom utvecklingen av e-hälsa och nya lösningar inom vård och omsorg slogs i november portarna upp för den unika satsningen E-hälsocentrum.

Syftet med E-hälsocentrum är att tillsammans utveckla idéer och tjänster för digitalisering av vård och omsorg i Jämtland och Härjedalen. Fastighetsägaren Diös har, tillsammans med Region Jämtland Härjedalen, utvecklat lokaler för att möjliggöra en kreativ arbetsmiljö med flexibla arbetsplatser.

- Det känns fantastiskt att få vara med och möjliggöra satsningen på E-hälsocentrum mitt i Östersund. Att skapa ett kreativt centrum för utveckling av digitala tjänster inom vården är en bra framtidssatsning och ligger helt i linje med vår strategi kring stadsutveckling, säger Malin Runberg, affärschef, Diös Åre/Östersund.

De tre aktörerna bakom E-hälsocentrum, Region Jämtland Härjedalen, Östersund kommun och Sigma, kommer själva delvis att ha kontor i fastigheten. Dessutom hyrs arbetsplatser ut för såväl kortare som längre tid och då till företag med fokus på digitalisering av vård och omsorg.

828 kvm med fjällutsikt

E-hälsocentrum erbjuder en 828 kvm stor lokal med fjällutsikt i så gott som alla rum. 40 arbetsplatser finns för uthyrning varav de flesta är belägna i ett öppet kontorslandskap för att öka samarbetsmöjligheterna. Möjlighet till avskildhet erbjuds även i kontorslandskapet och hyresgäster har tillgång till sju olika mötesrum anpassat för tre till tjugo personer.

Ambitionen är ett E-hälsocentrum långsiktigt ska bli ett naturligt nav för utvecklingsprojekt inom hälso- och sjukvården i Jämtland och Härjedalen samt att det utvecklas över tid. 

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.