Huvudkontor till Gamlestaden

8 september 2023

Platzer har tecknat avtal med det globala sallad- och foodtechbolaget Picadeli, som flyttar sitt huvudkontor till nyrenoverade lokaler i Gamlestadens Fabriker. Med Picadeli stärks områdets redan etablerade profil inom hållbar matinnovation. Uthyrningen om 1 670 kvm är avtalad på 5 år med tillträde under våren 2024.

TMRW.jpg
Bild: TMRW

Gamlestadens Fabriker är det anrika fabriksområdet där SKF och Volvo en gång startade.  Nu omdanas området av Platzer för att ge plats för framtidens viktiga företag. Inom de kommande åren kommer området förtätas med över 60 000 kvm kontor, 300 bostäder, restauranger och service. Området är även en viktig pusselbit för att länka samman innerstaden med Gamlestaden och stadens nordöstra delar.


– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Picadeli till Gamlestadens Fabriker. Här blir de en del av en kreativ och bubblande stadsdel, och en viktig kraft i det framväxande klustret inom framtidens mat och hållbara affärsmodeller, säger Robert Woodbridge, affärsutvecklare på Platzer.


Picadeli är en svensk salladspionjär som sedan starten 2009 har gjort det möjligt för dagligvaru- och servicehandeln att erbjuda konsumenten ett innovativt, fräscht och välsmakande koncept. Picadelis högteknologiska salladsbarer återfinns numer i över 2 000 butiker runt om i Europa och USA.


– Picadeli är ett innovativt foodtech-bolag i ständig utveckling där vi just nu expanderar kraftigt i såväl Europa som USA. Detta återspeglas i en flexibel och dynamisk arbetsplats och på vårt nya huvudkontor ges vi nu, förutom ett större provkök, även möjlighet och plats för all tech-utveckling. Samtidigt skapar vi en miljö som bättre speglar Picadelis vision och varumärke – allt på ett gemensamt plan för att fortsatt sätta fokus på medarbetarnas bästa och vår fantastiska företagskultur, säger David von Laskowski, vd Greenfood och Picadeli.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.